Eutron a devenit partener oficial Parans şi propune o soluţie sustenabilă de captare şi transport a luminii soarelui în interiorul clădirilor

G.B
Companii / 12 iulie 2021

Eutron a devenit partener oficial Parans şi propune o soluţie sustenabilă de captare şi transport a luminii soarelui în interiorul clădirilor

În contextul revenirii treptate la formatul hibrid de lucru, din ce în ce mai mulţi oameni simt din nou nevoia conectării cu natura. În special în perioada verii, lumina solară este vitală pentru organism, indiferent de spaţiul de lucru, atât acasă, cât şi în clădirile de birouri. Eutron a devenit partener oficial Parans promovând în România o soluţie sustenabilă de captare şi transport a luminii soarelui în interiorul clădirilor, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, sistemul Parans a dezvoltat o tehnologie inovatoare care foloseşte colectori inteligenţi ce urmăresc soarele în timpul zilei, precum floarea soarelui. Colectorii modulari sunt instalaţi pe acoperişul clădirilor de birouri sau ansamblurilor rezidenţiale, grădiniţelor, halelor sau spitalelor pentru a capta maximum de lumină solară posibilă. Prin cablurile de fibră optică, lumina captată de colectoare este transmisă pe distanţe de până în 100 metri în clădire, păstrând atât un nivel ridicat de calitate a luminii, cât şi de intensitate a acesteia.

Tipurile de clădiri care pot beneficia semnificativ în urma soluţiilor PARANS sunt din cele mai diferite, respectiv clădiri de birouri, ansambluri rezidenţiale, grădiniţe, şcoli, universităţi, biblioteci, centre educaţionale, spitale, clinici, cabinete medicale, magazine fashion & beauty, centre comerciale, hoteluri, clădiri publice şi orice clădire cu niveluri subterane sau tuneluri.

"Când un fascicul de soare luminează un birou întunecat, acel birou devine imediat mai valoros. De ce? Pentru că suntem făcuţi să iubim lumina naturală. Cum majoritatea oamenilor îşi petrec cea mai mare parte a timpului în interior, accesul la lumina soarelui nu este doar un semn al designului durabil şi al sănătăţii pentru organism, ci defineşte şi cele mai valoroase bunuri imobiliare de astăzi. Aşadar mizăm în continuare pe resurse regenerabile pentru un mediu sustenabil," a spus Dan Ţone, CEO Eutron.

Avantajele unei astfel de soluţii sunt evidente pentru creşterea productivităţii angajaţilor, capacităţii de concentrare a celor care studiază (elevi, studenţi, etc.), creşterea vânzărilor pentru magazinele de fashion şi beauty, unde pentru cumpărător culoarea corectă este esenţială în decizia de cumpărare, îmbunătăţirea vederii, sănătăţii şi a stării generale de bine. Din punct de vedere arhitectural, sistemele PARANS ajută dezvoltatorii şi companiile să obţină certificate de construcţii verzi pentru clădiri, precum LEED şi BREEAM, care comunică grijă atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru un stil de viaţă sănătos al locatarilor. De asemenea, spaţiile cu lumină naturală beneficiază de chirii mai bune şi conferă proprietăţii o valoare crescută. Nu în ultimul rând, sistemele PARANS sunt prietenoase cu mediul - soarele este sursă de lumină, iar consumul de energie este aproape de zero. Prin utilizarea resurselor regenerabile, mediul este mai puţin afectat şi astfel scade amprenta de carbon.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb