Eviden România transformă Timişoara într-un oraş digital

A.F.
Companii / 28 februarie

Eviden România transformă Timişoara într-un oraş digital

Eviden, lider recunoscut în domeniul soluţiilor digitale, parte din Atos Group, anunţă lansarea oficială a proiectului de transformare digitală a interacţiunii cetăţenilor şi a mediului de afaceri cu instituţiile Primăriei Timişoara, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, prin intermediul acestui proiect, Eviden România aduce în Primăria Timişoara expertiza sa în digitalizare, după ce a preluat responsabilitatea deplină pentru dezvoltarea, implementarea, migrarea şi integrarea soluţiilor de infrastructură (Public Cloud), securitate cibernetică (Security & DevSecOps) şi dezvoltare de aplicaţii pentru comunicarea dintre Administraţia Publică şi cetăţeni.

Specialiştii Eviden au implementat un portal şi un ghişeu virtual unic pentru persoane fizice şi juridice, ce poate fi accesat folosindu-şi identitatea digitală. Astfel, accesul la servicii esenţiale se face printr-un singur click, site-ul oferind o experienţă personalizată fiecărui utilizator. Portalul conectează servicii precum plăţi online, înregistrări imobiliare, notificări comunitare şi stocarea de documente, simplificând astfel interacţiunea cu administraţia locală.

Acest parteneriat strategic cu Primăria Timişoara marchează un pas semnificativ spre realizarea viziunii unui oraş inteligent, sustenabil şi accesibil pentru toţi locuitorii Timişoarei şi nu numai.

Diana Sipos, Country Manager Eviden Romania:

"Platforma dezvoltată pentru Primăria Timişoara este un exemplu concret al angajamentului nostru faţă de inovaţie şi sustenabilitate. Prin implicarea directă a experţilor IT din cadrul Eviden , am reuşit să construim un sistem complex, dar eficient din toate punctele de vedere: infrastructură, aplicaţii şi dezvoltare software. Suntem mândri să fim arhitecţii acestui proiect ambiţios care va face din Timişoara un etalon în digitalizarea urbană la nivel naţional şi internaţional."

Dominic Fritz, primarul Timişoarei:

"Odată cu lansarea Portalului Unic, modalitatea implicită de interacţiune cu Primăria Municipiului Timişoara devine digitală. Practic, oamenii au din ce în ce mai puţine motive să vină la Primărie pentru a-şi rezolva problemele. Rezolvarea problemelor se mută online. Asta înseamnă mai puţin timp pierdut şi mai multă transparenţă. În plus, soluţiile digitale implementate cu portalul unic fac posibilă integrarea şi interoperabilitatea tuturor serviciilor administrative, indiferent dacă sunt furnizate de Primărie sau de serviciile subordonate. Este un salt uriaş în administraţia românească şi sunt convins că succesul de la Timişoara va fi replicat şi de alte oraşe din România. Mulţumesc echipelor de profesionişti excelenţi care s-au încăpăţânat să demonstreze că digitalizarea administraţiei este o poveste de succes".

Proiectul, finanţat prin fonduri POCA, a presupus dezvoltarea unei platforme digitale uşor accesibile pentru cetăţeni, arhitectura infrastructurii IT şi implementarea de soluţii de securitate cibernetică. În 2024, Eviden va rămâne alături de Primăria Timişoara pentru a asigura dezvoltarea continuă a platformei digitale.

Echipa Eviden implicată în acest proiect este formată din experţi în domeniul tehnologiei informaţiei, subliniind angajamentul Eviden faţă de dezvoltarea talentelor şi promovarea unei culturi organizaţionale bazate pe inovaţie şi excelenţă.

Prin acest proiect, Eviden contribuie activ la crearea unui model de oraş inteligent, eficient şi prietenos cu cetăţenii săi. Prin implicarea în acest proiect, încercăm să setăm un nou standard pentru administraţiile publice, atât în România cât şi în Europa, punând tehnologia în slujba oamenilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. foarte digitalizati sunt rommi din centu orasului... si zvapaiati.

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb