EXEC-EDU lansează un program de elită, care pregăteşte membrii consiliilor de administraţie

G.D.
Companii / 22 martie 2023

Oana Scarlat, CEO EXEC-EDU

Oana Scarlat, CEO EXEC-EDU

EXEC-EDU lansează un portofoliu de cursuri destinate pregătirii organizaţiilor care doresc să îşi crească competitivitatea prin profesionalizarea consiliilor de administraţie, conform unui comunicat remis redacţiei. La aceste cursuri vor participa atât antreprenori sau fondatori de organizaţii neguvernamentale, cât şi manageri din corporaţii care vizează accesarea unei poziţii de board.

Potrivit sursei citate, programul adresează competenţe precum rolul şi responsabilităţile membrilor din consiliile de administraţie, aspectele legale şi instituţionale ale guvernanţei, bunele practici legate de remunerare, auditare sau risc, negociere, strategie, leadership.

"Am creat acest program în urma solicitărilor absolvenţilor noştri, antreprenori ale căror companii au ajuns într-o etapă de dezvoltare care necesită corporatizarea şi profesionalizarea consiliilor de administraţie. În acest scop, aceştia au nevoie de membrii de board care să îi susţină în luarea unor decizii tot mai complexe şi riscante, în această perioadă volatilă. Pregătirea lor este esenţială, în contextul în care guvernanţa corporativă se confruntă cu schimbări majore de paradigmă", declară Oana Scarlat, CEO EXEC-EDU.

Profesionalizarea consiliilor de administraţie poate îmbunătăţi performanţa companiilor în orice etapă a acesteia, nu numai în momentul în care au loc evenimente importante, precum vânzare sau listare la bursă şi indiferent de mărimea companiei sau de structura sa (IMM, ONG, companie publică, multinaţională sau de stat).

În ceea de priveşte mediul antreprenorial românesc, pandemia a impus transformări majore, de la apariţia de noi oportunităţi şi nişe, până la restrângerea sau dispariţia completă a altor segmente de business. În acest context, guvernat de schimbări accelerate, consiliul de administraţie joacă un rol foarte important.

"Acest program a fost creat pe module care pot fi accesate în funcţie de priorităţi şi nevoi. Trainerii sunt experti recunoscuţi în aria guvernanţei corporative, strategie şi leadership, cu o profundă înţelegere a pieţei globale şi locale. Ne adresăm atât membrilor de board din companii mature, care vor să-şi actualizeze competenţele, cât şi antreprenorilor cu o dezvoltare accelerată, din zona tech sau din alte industrii în creştere, dar şi din ONG-uri", adaugă Oana Scarlat.

Consiliile de administraţie pot fi foarte valoroase datorită contribuţiei lor majore la creşterea sau menţinerea rezultatelor financiare în mod sustenabil. Cu toate acestea, fără o pregătire specifică, ele au doar un rol formal, iar studiile arată că până la 90% dintre acestea nu aduc o valoare reală echipelor executive. În mod paradoxal, directorii petrec tot mai mult timp în şedinţele de board, iar datele arată că tendinţa este una ascendentă, media ajungând în 2022 la 31 de ore pe parcursul unui an. Prin noul program, EXEC-EDU abordează aceste provocări printr-o serie de cursuri practice şi intensive, subliniază sursa citată.

EXEC-EDU se aşteaptă la o cerere ridicată pentru acest program, vizând antreprenori, membri CA sau persoane care acced la o poziţie în CA, directori executivi (CEOs), directori financiari (CFOs) şi orice alţi manageri care intră în contact cu consiliile de administraţie, secretari generali, analişti financiari şi alţi stakeholderi cu rol de supraveghere.

Printre tendinţele anului 2023 legate de preocupările membrilor de board, se remarcă nevoia de eficientizare şi imparţialitate a CA, accentul pus pe guvernanţa tuturor stakeholderilor, focus pe diversitate şi incluziune în recrutarea membrilor, crearea unor structuri de compensare şi bonusare competitive şi, nu în ultimul rând, adaptarea la digitalizare şi securitate cibernetică, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pregatirea printisorilor -balauri din pruncie, cu salt peste etape, eventual? Si TEORETIC, ca PRACTICA OMOARA?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb