"EXEMPLUL" UNGARIEI ÎN DOMENIUL LGBTQ, PRELUAT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI Proiect legislativ "pentru protecţia copiilor"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 26 iulie 2021

Proiect legislativ "pentru protecţia copiilor"

Deputatul Zakarias Zoltan, lider al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), care a intrat în Parlamentul României pe listele UDMR, va depune un proiect de lege intitulat "pentru protecţia copiilor", similar cu cel din Ungaria, care a atras critici vehemente din partea Uniunii Europene, transmite publicaţia de limbă maghiară Kronika. Anunţul a fost făcut de Istvan Csomortanyi, preşedintele PPMT. Iniţiativa e sprijinită şi de Partidul Civic Maghiar (PCM), potrivit sursei citate.

Am încercat să luăm legătura cu deputatul Zakarias Zoltan pentru a afla despre ce este vorba în proiectul legislativ pe care are de gând să îl iniţieze în sesiunea din septembrie a Parlamentului, dar alesul UDMR nu a putut fi contactat nici pe telefon, nici prin intermediul mesajelor.

În lipsa lui Zakarias Zoltan, l-am contactat pe Csoma Botond, liderul grupului deputaţilor UDMR, care nu a dorit să comenteze pe subiect.

"Nu comentez informaţiile apărute. Nu cunosc conţinutul iniţiativei legislative, nu ştiu nici textul legii din Ungaria pentru a mă putea pronunţa cu privire la acest lucru. Deocamdată, până când nu văd propunerea legislativă, nu am nicio părere cu privire la aceasta: nici pro, nici contra", a declarat deputatul Csoma Botond, pentru ziarul BURSA.

Se pare că iniţiativa deputatului UDMR ar fi în concordanţă şi cu opţiunile cititorilor ziarului BURSA, care în urma unui sondaj recent privind legea promulgată în Ungaria prin care se interzice, până la vârsta de 18 ani, furnizarea informaţiilor privind LGBTQ, au răspuns, în marea lor majoritatea că sunt de acord cu o astfel de lege.

853 de respondenţi, adică un pic peste 75% din cei 1137 de participanţi la sondajul iniţiat de ziarul BURSA, sunt de acord cu o astfel de lege, în timp ce 284 de respondenţi - aproape 25% - au răspund că nu susţin un asemenea act normativ.

Rezultatele sondajului sunt surprinzătoare deoarece în speţă este vorba despre cititori care au cunoştinţe în mai multe domenii, care au acces la internet şi ştiu că în secolul XXI, chiar dacă interzici prin lege informarea în legătură cu anumite subiecte tabu, ele pot fi aflate de copii cu un simplu click pe net dat de pe telefonul mobil, de pe tabletă sau de pe laptop ori computer, ori chiar de pe ecranul unui smart-TV. În aceste condiţii, o astfel de lege, precum aceea dată de autorităţile de la Budapesta, ar deveni ineficientă în practică şi nu şi-ar atinge scopul dorit de iniţiatori.

Ce spune legea din Ungaria

Legea din Ungaria, iniţiată de Fidesz - partidul premierului Viktor Orban, interzice diseminarea a ceea ce a numit conţinuturi care promovează schimbările de sex sau homosexualitatea în şcoli. Unii analişti au comparat iniţiativa cu legea "împotriva propagandei homosexuale" din 2013 din Rusia. Actul normativ stipulează ca tinerilor sub 18 ani să nu li se prezinte conţinuturi pornografice sau orice alt conţinut care încurajează schimbările de sex ori homosexualitatea. Legea, care ar urma să se aplice şi industriei publicităţii, mai prevede crearea unei liste a organizaţiilor autorizate să predea lecţii de educaţie sexuală în şcoli.

"Proiectul Fidesz poate limita drastic libertatea de exprimare şi drepturile copiilor, pune în pericol sănătatea mintală a tinerilor (din comunitatea) LGBTQI şi îi împiedică să aibă acces la informaţii şi susţinere", a avertizat într-un comunicat societatea pentru drepturile omului Hatter, evocând o asemănare a actului normativ cu legea împotriva propagandei gay din Rusia.

Guvernul lui Viktor Orban, care şi-a intensificat retorica anti-LGBT după ce economia a fost lovită de criza coronavirusului, a redefinit în Constituţie căsătoria ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie şi a interzis adopţiile de către cupluri de acelaşi sex. Guvernul a eliminat de asemenea statutul legal al persoanelor transgender, într-o decizie cu aplicare retroactivă despre care Curtea constituţională a afirmat că încalcă legea fundamentală. Mai mult, Viktor Orban a anunţat un referendum naţional pe această temă.

Reacţia multor lideri de state membre UE a fost de dezaprobare vehementă faţă de legea lui Viktor Orban, iar Comisia Europeană a anunţat că suspendă avizarea PNRR-ului maghiar din cauza problemelor Budapestei cu statul de drept.

În legătură cu acest ultim aspect, liderul maghiar şi-a găsit adepţi acolo unde se aştepta mai puţin: în România. Într-un comunicat de presă dat publicităţii în urmă cu două zile, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), formaţiune politică ai cărei lideri sunt George Simion şi Richard-Claudiu Târziu, arată: "Comisia Europeană aplică un dublu standard şi ameninţă că va folosi contra Ungariei un mecanism prin care îi va suspenda la toamnă fondurile europene, pentru că nu se conformează ideologiei unice, de esenţă neo-marxistă, a diriguitorilor Uniunii. Alianţa pentru Unirea Românilor consideră că această condiţionare a aprobării Planurilor de Redresare şi Rezilienţă, precum şi a fondurilor europene, de asumare a ideologiei corectitudinii politice, este inacceptabilă şi se află în contradicţie cu tratatele europene existente. (...) Accesul diferenţiat la fondurile europene, pe criterii ideologice, este imoral, incorect şi contravine principiilor de funcţionare a Uniunii. (...) AUR susţine poziţia exprimată de co-preşedinţii Grupului ECR, Ryszard Legutko şi Raffaele Fitto, care acuză Comisia Europeană de folosirea unor duble standarde faţă de naţiunile membre ale Uniunii: pe cele obediente le recompensează, în timp ce pe cele care o au altă viziune cu privire la viitorul Europei, care pledează pentru subsidiaritate şi respectarea Tratatelor, dar şi pentru familie şi valori creştine, le penalizează sub false pretexte. (...) Naţiunile europene se confruntă cu un nedorit şi inegal război politic şi cultural între două viziuni diferite asupra Europei. Într-o parte se află câteva naţiuni demne, care au curajul să vorbească despre onoare şi tradiţie creştină, în plină Europă secularizată, iar în partea cealaltă avem de-a face cu o grupare ideologică intolerantă, ce a acaparat instituţiile generosului proiect care a fost Europa în viziunea părinţilor ei fondatori. AUR se poziţionează de partea celor care doresc păstrarea diversităţii culturale şi naţionale a Europei şi care se opun proiectului unei Europe imperiale, care impune prin constrângere o singură viziune despre om şi societate".

Rămâne de văzut dacă, la începutul sesiunii parlamentare din luna septembrie, deputatul Zakarias Zoltan va depune respectivul proiect legislativ şi cum se vor raporta la el membrii coaliţiei de guvernare, ţinând cont că la referendumul pentru familia tradiţională USRPLUS s-a declarat împotrivă, în timp ce majoritatea parlamentarilor PNL a susţinut în Legislativ demersul iniţiat atunci de PSD, dar a boicotat referendumul.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sa se facă, nene, referendum din nou și să se întrebe poporul daca vrea manipulare ideologică și indoctrinarea copiilor in școli pe teme LGBT.

    Poporul să decidă, nu mafia de dereglati de la Bruxelles 

    1. Subscriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb