EximBank a semnat un acord de 28,8 milioane de euro cu Agricost

D.D.
Bănci-Asigurări / 30 septembrie 2019

EximBank a semnat un acord de 28,8 milioane de euro cu Agricost

EximBank şi compania Agricost SA, administratorul exploataţiei agricole Insula Mare a Brăilei, cel mai mare sistem de fermă integrată din Uniunea Europeană, au încheiat un acord de finanţare în valoare totală de 28,8 milioane de euro, facilitatea având ca destinaţie continuarea investiţiilor societăţii pentru următorii ani.

Cele mai importante proiecte de investiţii ale companiei vizează, printre altele, achiziţia de echipament agricol performant şi extinderea structurii de irigaţie din zona sudică a Insulei Mari a Brăilei, arată un comunicat emis luni de bancă.

"Prin încheierea acestui acord cu Agricost - unul dintre cei mai mari jucători din domeniul agricol la nivel naţional şi chiar european, EximBank continuă să evolueze în direcţia consolidării poziţiei de finanţator corporate important, având ca principal atu abilitatea de a structura soluţii financiare smart pentru partenerii săi. Suntem convinşi că acest parteneriat - construit pe capacitatea EximBank de a oferi produse şi servicii care nu numai că sunt la un standard înalt de calitate, dar sunt şi competitive din punctul de vedere al costurilor, şi pe potenţialul Agricost de a implementa proiecte sustenabile, cu impact direct şi pozitiv la nivel micro şi macro-economic - va contribui consistent la consolidarea agribusiness-ului românesc", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

La rândul său, Mirela Bibicu, directorul Regiunii Sud-Est şi coordonatorul Agenţiei Galaţi a EximBank, a afirmat că Agricost operează aproximativ 57.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei şi furnizează circa 5% din producţia totală de cereale a României.

În anul 2018, Agricost a fost preluată de grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite.

"Suntem hotărâţi să continuăm planurile de investiţii în domeniul agricol din România deoarece suntem convinşi că numai prin implementarea unor investiţii în tehnologie şi inovare putem creşte eficienţa, productivitatea, precum şi maximiza randamentele producţiei. Sunt investiţii care vor aduce beneficii viitoare pentru fermierii români, vor crea noi locuri de muncă şi vor îmbunătăţi accesul produselor româneşti la pieţele internaţionale, acestea conducând la crearea unei stabilităţi pe termen lung în zona producţiei agricole pentru România", a spus Khadim Al Derei, vicepreşedinte şi cofondator al Al Dahra.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Khadim a impletit "secu-halalai" si acuma face investitii cu bani romanesti in Romania pentru Arabia Saudita.....parca agricost era a lui Tarita ala de muri.

    Si arabu face bine gargara....sintem prostiti bine de fostii securisti ce conduc in interes personal marile afaceri ale tarii.

    Cred ca merita o ancheta jurnalistica baietii astia..... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb