EXPORTURILE UE: Consiliul Internaţional al Grâului şi-a reevaluat în creştere previziunile

V.B.
Companii #Agricultură / 2 iunie 2014

Preţurile grâului din UE au scăzut până la 190,25 euro/tonă

Preţurile grâului din Europa de Vest au scăzut joi, apropiindu-se de minimul ultimelor trei luni (atins tot săptămâna trecută), în contextul în care o previziune îmbunătăţită pentru recolta din SUA a influenţat preţurile de pe ambele maluri ale Oceanului Atlantic, informează Reuters.

Grâul pentru morărit din recolta lunii noiembrie (cea mai tranzacţionată marfă pe bursa Euronext din Paris) a costat, joi, 191,5 euro/tonă, cu 1 euro (0,5%) mai puţin decât în ziua precedentă.

Tot joi, Consiliul Internaţional al Grâului (CIG) şi-a reevaluat în creştere prognoza pentru acest an vizând exporturile de grâu din UE, de la 23,5 la 25 milioane tone. Furnizorii au declarat că recoltele de grâu din UE continuă să crească. CIG şi-a modificat în creştere estimările pentru recolta de grâu din Uniunea Europeană, de la 144,8 la 144,9 milioane de tone. Totuşi, în timp ce Franţa a beneficiat de o reestimare în avans (de la 38,8 la 38,3 milioane tone), Germania a avut parte de o revizuire în scădere (de la 24,7 la 24,5 milioane tone).

Contractul încheiat joi a atins minimul ultimelor 3 luni: 190,25 euro. Vremea favorabilă din SUA a ajutat grâul nou-plantat şi a îmbunătăţit perspectiva pentru grâul de iarnă afectat de secetă. În raportul săptămânal privind recoltele, Departamentul de Stat pentru Agricultură a transmis că grâul de iarnă din SUA a fost evaluat la 33% de la bun spre excelent, cu 2 puncte procentuale mai mult în raport cu săptămâna precedentă.

Şi cotaţiile futures (la termen) din Chicago erau în scădere, cu 1,3% în raport cu luna iulie, până la 6,3 dolari jumătatea de baniţă (buşel). Totuşi, furnizorii încă au unele îndoieli, potrivit cărora calitatea recoltei americane din acest an ar putea fi mai scăzută decât de obicei, iar comercianţii s-ar putea orienta către Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb