Introducerea, în noul Cod Fiscal, a unei cote de impozitare diferenţiate în funcţie de numărul de salariaţi va duce, cel mai probabil, în timp la dispariţia acestor microîntreprinderilor aflate în inactivitate temporară, susţine Andra Caşu, senior manager în EY România, responsabilă cu asistenţă fiscală şi juridică.
Oficialul EY a adăugat, într-un comunicat trimis astăzi redacţiei: "De asemenea, consider binevenită completarea adusă textului de lege, care scoate de sub incidenţa impozitului pe microîntreprinderi societăţile care desfăşoară activităţi de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor petroliere şi a gazelor naturale. Acesta este un aspect care în trecut a ridicat probleme, mai ales în cazul companiilor petroliere nou-înfiinţate, care intrau obligatoriu în regimul de microîntreprindere, în cazul în care capitalul social la înfiinţare era de sub 25.000 euro".
"În plus, în noua propunere de Cod Fiscal se prevede creşterea treptată a plafonului pentru încadrarea ca microîntreprindere, de la 65.000 euro în prezent, la 75.000 euro în 2017, 85.000 euro în 2018 şi chiar 100.000 euro începând cu 2019. Beneficiile estimate pentru buget sunt semnificative - şi anume, 316 milioane Lei doar pentru 2016. Ceea ce rămâne de văzut este dacă va fi atins şi un alt efect scontat pe termen mediu, acela de a creşte încasările bugetare din impozitul pe venit şi contribuţii sociale, prin stimularea unei gândiri antreprenoriale a microîntreprinderilor", menţionează Andra Caşu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.02.2015, 22:06)
Adica taxarea va fi ca la Boc: ori cu noi ori contra si desfiinteaza-te !