Fabrică de reciclare a deşeurilor, inaugurată la Mezõkovácsháza, Ungaria

F. A.
Comunicate de presă / 5 martie 2012

Recolamp România şi Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. Ungaria, două asociaţii specializate în managementul deşeurilor de surse de lumină, au inaugurat pe data de 5 martie, în Mezõkovácsháza, Ungaria, o fabrică pentru reciclarea tuburilor fluorescente, ca parte a unui program care beneficiază de finanţarea Uniunii Europene, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Sub sloganul "Două ţări, un scop, succes comun!", Recolamp şi Electro-Coord au lansat în iulie 2011, în Timişoara, proiectul de cooperare transfrontalieră Ungaria - România - Program 2007-2013: "Reducerea poluării cu substanţe toxice prin îmbunătăţirea managementului deşeurilor de surse de lumină în judeţele de la graniţa dintre Ungaria şi România".

Proiectul se bucură de finanţare europeană şi se derulează în perioada martie 2011 - mai 2012, în judeţele situate la graniţa dintre cele două ţări partenere (România - Arad, Timiş, Bihor, Satu-Mare şi Ungaria - Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés şi Csongrád).

Proiectul beneficiază de un buget de 1,6 milioane de euro, care urmează a fi investiţi în producerea şi amplasarea de containere specializate de colectare, în desfăşurarea de campanii de informare şi conştientizare, precum şi în construirea fabricii de reciclare a deşeurilor de surse de lumină. Această fabrică, amplasată în Ungaria, la Mezõkovácsháza, va recicla sursele de iluminat colectate din zonele geografice pe care proiectul le acoperă în cele două ţări partenere.

Roxana Şunică, Director de Marketing al Recolamp şi al Proiectului HURO, a afirmat: "La fel ca şi partenerii noştri ungari, ne vom extinde reţeaua logistică; astfel, prin intermediul celor peste 400 de puncte de colectare pe care le vom înfiinţa şi opera în cele patru judeţe participante la acest proiect, ne propunem să colectăm 27 de tone de deşeuri de surse de lumină în primul an de derulare a proiectului. În plus, pe parcursul următorilor ani, vom continua să investim în această regiune, pentru a asigura o creştere semnificativă a ratei de colectare a deşeurilor".

Fabrica de reciclare a deşeurilor va începe să funcţioneze oficial de pe data de 5 martie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb