FAŢĂ DE REZULTATUL DIN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI TRECUT Transilvania Broker de Asigurare - profit mai mult decât dublu, în primul semestru

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 10 august 2022

Transilvania Broker de Asigurare - profit mai mult decât dublu, în primul semestru

Venituri din exploatare de 71 milioane lei, cu 60% peste cele din primele şase luni ale lui 2021

Transilvania Broker de Asigurare (TBK) a obţinut, în prima jumătate a anului, venituri din exploatare de 71,04 milioane de lei, cu 60,2% peste cele din primele şase luni ale lui 2021 şi un profit net de 7,76 milioane de lei, în creştere cu 130,8%, conform raportului companiei publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Sub efectul conjugat al contextului pieţei de asigurări şi al investiţiilor susţinute în digitalizare, promovare şi creştere de business, veniturile din intermediere în asigurări s-au majorat cu 60% faţă de primul semestru al exerciţiului anterior, iar profitul net a crescut de 2,3 ori în aceeaşi perioadă", se arată în raport.

Dinamica veniturilor a fost generată de creşterea volumului de prime intermediate cu 73,4%, de la 241,4 milioane de lei în prima jumătate a anului trecut, la 418,5 milioane de lei în perioada ianuarie-iunie 2022. În acelaşi timp, marja netă s-a majorat la 11% în perioada de raportare, faţă de nivelul de 7,6% în perioada de referinţă, pe seama optimizării structurii costurilor şi a evoluţiilor conjuncturale din piaţa intermedierilor în asigurări, se mai menţionează în document.

"În consecinţă, în ciuda diminuării comisionului mediu brut de intermediere de la 18,4% la 17%, la 30 iunie 2022, cifra de afaceri a depăşit 70 milioane de lei, iar profitul net s-a apropiat de 7,8 milioane de lei", conform raportului.

Cheltuielile de exploatare s-au ridicat la 62,1 milioane de lei, în creştere cu 53,6% faţă de cele din primele şase luni ale anului trecut, cele mai mari fiind cheltuielile cu sumele datorate asistenţilor şi asistenţilor auxiliari, care au fost de 57,22 milioane de lei, cu 56,8% mai mari faţă de cele din prima jumătate a anului trecut.

Ca poziţionare în piaţa intermedierilor în asigurări, potrivit celui mai recent raport ASF, Transilvania Broker de Asigurare ocupa, la data de 30 martie 2022, a patra poziţie după volumul de prime intermediate pentru clasa asigurărilor generale, cu o cotă de piaţă de 6,72%, se mai menţionează în raport.

Pentru acest an, brokerul de asigurări şi-a bugetat venituri totale de 130 milioane de lei şi un profit net de 7,42 milioane de lei.

La jumătatea anului, Gabriel Login deţinea 42% din companie, în timp ce Dan Niculae avea o participaţie de 26,4% în capitalul social al Transilvania Broker de Asigurare. Evaluarea bursieră a societăţii de asigurare se ridică la 96 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bravo, una dintre singurele societati ok!

    1. Bine ca nu e una din ... niciuna!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb