Fercală renunţă la 0,15% din SIF Transilvania, în plin scandal cu un grup de acţionari

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 ianuarie 2016

Fercală renunţă la 0,15% din SIF Transilvania, în plin scandal cu un grup de acţionari

Mihai Fercală: "Am făcut un transfer în familie"

Preşedintele executiv al SIF3 Transilvania, Mihai Fercală, a vândut, marţi, un pachet de 3,34 milioane de acţiuni SIF3 (0,15% din companie), pentru 898.675 lei, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

"Am făcut un transfer în familie, i-am vândut acţiunile fiicei mele", ne-a declarat Mihai Fercală, adăugând: "Nu am avut nici un motiv să vând. După cum aţi văzut, familia mea continuă să cumpere acţiuni SIF3".

Mişcarea vine în plin scandal între conducerea SIF3 şi un grup de acţionari cu deţineri cumulate de peste 8% din SIF3, din care fac parte Constantin Frăţilă, care controlează aproximativ 5% din companie, Radu Toia, fost membru al Directoratului SIF Transilvania, fonduri Certinvest şi Broadhurst.

Grupul de acţionari care acuză managementul defectuos al SIF3 a cerut, la finalul anului trecut, convocarea Adunării Generale pentru schimbarea conducerii.

Ulterior, instanţa a suspendat cererea grupului de acţionari, deşi conducerea SIF3 apucase să convoace AGA, pentru 15/16 februarie 2016. După decizia Tribunalului, Directoratul şi Consiliul de Supraveghere al SIF3 Transilvania au decis să revoce convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.

Grupul de acţionari contestatari a făcut apel faţă de decizia Tribunalului Braşov, dar, cu toate acestea, avocaţii susţin că AGA nu se mai poate ţine pe 15/16 februarie, ci va fi necesară o nouă convocare.

Acţionarii au considerat decizia Tribunalului un precedent periculos pentru întreaga piaţă de capital. "Faptul că managementul unei societăţi, folosindu-se de poziţia privilegiată pe care o poate utiliza societatea însăşi pentru a cenzura dreptul acţionarilor - în fapt, chiar proprietarii societăţii - de a propune şi discuta teme de interes în cadrul AGA reprezintă o limitare semnificativă a accesului acţionarilor la viaţa societăţii şi la procesul decizional", au transmis acţionarii, la începutul săptămânii.

Replica reprezentanţilor SIF3 nu a întârziat, conducerea companiei acuzând acţiuni şicanatorii ale grupului Frăţilă şi faptul că fondurile Certinvest "au încercat deturnarea de resurse financiare de la circuitul economic normal şi obţinerea resurselor financiare ale SIF Transilvania".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb