"Ferrari" a atras 893 milioane de dolari prin oferta publică iniţială

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 octombrie 2015

"Ferrari" a atras 893 milioane de dolari prin oferta publică iniţială

Compania auto "Ferrari" NV a atras 893 de milioane de dolari prin oferta publică iniţială lansată la Bursa din New York, stabilind un preţ al acţiunilor la nivelul superior al intervalului anunţat, în condiţiile în care cererea din partea investitorilor a depăşit oferta de titluri.

Acţionarul majoritar al producătorului de automobile sport, "Fiat Chrysler Automobiles" NV, care vinde o participaţie de 9% la brandul italian, a stabilit un preţ de 52 de dolari/unitate pentru cele 17,18 milioane de acţiuni înstrăinate. Intervalul de preţ anunţat a fost de 48-52 dolari pe acţiune. Incluzând datoriile pe care "Ferrari" le va prelua de la "Fiat", compania va avea o valoare contabilă de circa 12 miliarde de dolari.

Acţiunile "Ferrari" sunt listate la Bursa din New York sub simbolul RACE şi urmau să fie lansate ieri la tranzacţionare, în prezenţa preşedintelui companiei, Sergio Marchionne.

Aranjorii ofertei publice iniţiale a "Ferrari" au fost "UBS Group" AG şi "Merrill Lynch", divizie a "Bank of America" Corp. De această ofertă s-au mai ocupat "Allen&Co.", "Banco Santander" SA, "BNP Paribas" SA, "JPMorgan Chase & Co." şi "Mediobanca" SpA.

Compania italo-americană intenţionează să distribuie restul de 80% din "Ferrari" către proprii investitori, la începutul anului viitor. Piero Ferrari îşi va păstra deţinerea de 10% din compania auto.

Fondurile obţinute prin listarea "Ferrari" sunt esenţiale pentru un program de investiţii al "Fiat", în valoare de 48 de miliarde de euro, concentrat pe extinderea mărcilor Jeep, Alfa Romeo şi Maserati.

Marchionne vrea să crească vânzările anuale ale "Fiat Chrysler" cu peste 50%, la 7 milioane de vehicule, până în 2018.

Interesul pentru "Ferrari" contrastează cu lipsa de cerere pentru alte oferte publice iniţiale. Trei listări pe piaţa SUA au eşuat luna aceasta: "Digicel Group" Ltd. a anulat vânzarea titlurilor, "First Data" Corp. a stabilit un preţ sub intervalul estimat iniţial, iar "Albertsons" Cos. a amânat oferta.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Buna ziua,

    Inteleg ca este mai facil traducerea si copierea a astfel de articole de pe Bloomberg dar haideti sa avem si o jurnalistica proprie, ce ziceti? 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb