"Fiat" vrea să preia deţinerile "Volkswagen" la MAN şi "Scania"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 ianuarie 2011

"Fiat" nu a purtat discuţii cu "Volkswagen" în privinţa unei eventuale preluări a participaţiilor de la MAN şi "Scania".

"Fiat" nu a purtat discuţii cu "Volkswagen" în privinţa unei eventuale preluări a participaţiilor de la MAN şi "Scania".

Grupul "Fiat Industrial" SpA din Italia este interesat să cumpere participaţiile "Volkswagen" AG la producătorii de camioane MAN SE şi "Scania" AB, dacă acestea vor fi scoase la vânzare de compania auto germană.

Directorul executiv al "Fiat" SpA, Sergio Marchionne, a declarat, citat de agenţia Bloomberg: "Noi nu suntem vânzători de active, ci potenţiali cumpărători, dacă Volkswagen vrea să înstrăineze deţineri din sectorul producţiei de camioane", a menţionat reprezentantul "Fiat". Acesta a subliniat, însă, că nu a purtat discuţii cu oficialii "Volkswagen" în privinţa unei eventuale afaceri.

Purtătorii de cuvânt ai "Volkswagen", MAN şi "Scania" au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la cele mai sus menţionate.

"Volkswagen" controlează 29,9% din producătorul german de camioane MAN, respectiv 70,9% din drepturile de vot de la constructorul suedez de camioane "Scania" şi urmăreşte să combine activităţile acestora în vederea reducerii costurilor.

MAN şi "Scania" au explorat modalităţi de cooperare şi chiar o posibilă fuziune, în vederea diminuării cheltuielilor cu dezvoltarea şi achiziţiile.

În opinia anliştilor, "Fiat Industrial" nu ar avea dificultăţi în găsirea finanţării necesare unei posibile achiziţii a participaţiilor la cele două companii din sectorul producţiei de camioane.

Pe de altă parte, "Volkswagen", cel mai mare producător european de autoturisme, şi-a exprimat în mod repetat intersul să preia marca Alfa Romeo, produsă de "Fiat" - cel mai mare constructor de automobile din Italia. În septembrie, preşedintele companiei germane, Ferdinand Piech, afirma că aceasta "a monitorizat" planurile "Fiat" privind brandul Alfa Romeo. Dar, ieri, Marchionne a reamintit că "Alfa Romeo" nu este de vânzare.

"Fiat" şi-a majorat de la 20% la 25% participaţia deţinută la "Chrysler Group" LLC din SUA, după ce a obţinut aprobarea pentru construcţia unui nou motor la fabrica din Dundee, Michigan, una din cele trei condiţii convenite cu autorităţile SUA când a investit în "Chrysler". "Fiat" ar putea deveni acţionar majoritar al producătorului auto american până la sfârşitul anului, aşa cum a indicat, recent, Sergio Marchionne.

"Cred că este posibil să preluăm peste 50% din Chrysler, dacă societatea auto americană decide să se listeze la bursă în 2011", a spus Marchionne.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb