Filote: "Corupţia din România, preocuparea majoră la Bruxelles; poate să cangreneze o întreagă ţară"

A.C.
Anticorupţie / 23 august 2014

Filote: "Corupţia din România, preocuparea majoră la Bruxelles; poate să cangreneze o întreagă ţară"

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Filote, a declarat, ieri, la Alba Iulia, că la Bruxelles corupţia din România reprezintă "cea mai mare îngrijorare", iar aceasta este un fenomen care "poate să cangreneze o întreagă ţară".

"Cea mai mare îngrijorare a Bruxelles-ului vizavi de România se leagă de corupţie. Pentru că acesta este un fenomen care slăbeşte întreaga societate, întreaga economie şi care cangrenează. Dacă nu este oprit, poate să cangreneze o întreagă ţară. Deci, da, este preocuparea noastră majoră. De asta am înfiinţat un Mecanism de Cooperare şi Verificare, de altfel, cu acordul României, şi de asta am oferit şi expertiză şi asistenţă tehnică şi finanţare, astfel încât să se poată lupta eficient împotriva corupţiei. Este cea mai mare îngrijorare pe care o avem", a spus Angela Filote.

Angela Filote se află într-o vizită în Alba, unde a avut întâlniri cu autorităţile locale şi judeţene, cu reprezentanţii societăţii civile şi a inspectat lucrările la proiecte din judeţ finanţate cu fonduri europene.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Cred ca Romania este deja cangrenata de coruptie de mai mult de 4-5 ani. Stie Doamna Filore vreo metoda de a promova (in partid, in invatamant, in sanatate, in domeniul public, in politie etc) in afara de spaga sau trafic de influenta? Mai crede cineva in povestea aia cu concursul?

    E cangrenata si ingropata, nu se vede cine a mai ramas in tara...analfabetii, golanii si gainarii de guvernanti cu armata de bugetari, pensionarii care se sting incet dar sigur si maidanezii. Oare de ce ? S-a saturat lumea de povesti,promisiuni,scumpiri,sa racie ,mizerie si miliardarii din toata structura administratiei de stat si au plecat si vor pleca. Colosalul salariu minim de 150 de euro de ce nu i-l iau si lucratorii BNR.?

    Coruptia bantuie bine merci si pe la Bruxelles, iar actori importanti din UE s-au folosit de coruptie si santaj, nu odata, in relatia cu Romania...

    coruptia era la putere si cand mai marii din UE si NATO au acceptat sa ne primeasca printre ei.......nu a aparut intre timp!!....doar s-a intensificat....evident, totul sub obladuirea lor......daca erau asa deontologi, ar fi trebui sa ne tina afara pana se rezolva .......dar sa devenim o colonie pentru ei si simpla piata de desfacere pentru firmele din UE a fost mult mai important pentru ei decat rezolvarea problemei coruptiei.....

    Oficialii de la Bruxelles sunt naivi daca au impresia ca punanad un "mar putred" langa altele sanatoase, o sa dispara "putregaiul".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb