Finanţele vor să elimine obligativitatea raportărilor trimestriale la BVB

A.I.
Piaţa de Capital / 19 ianuarie

Finanţele vor să elimine obligativitatea raportărilor trimestriale la BVB

Ministerul Finanţelor vrea să elimine obligativitatea raportărilor trimestriale pentru companiile listate pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), după cum se arată într-un proiect de lege din luna decembrie.

În prezent, raportarea trimestrială este obligatorie pentru emitenţii din prima ligă bursieră. Companiile listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB sunt obligate să raporteze doar semestrial şi anual, dar unele au decis să facă şi raportări trimestriale.

În varianta actuală, conform Legii nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, "emitenţii întocmesc, pun la dispoziţia publicului şi transmit către ASF şi operatorului de piaţă rapoarte trimestriale, semestriale şi anuale". În proiectul propus de minister, se menţionează că: "emitenţii întocmesc, pun la dispoziţia publicului şi transmit ASF şi operatorului de piaţă rapoarte semestriale şi anuale".

Proiectul mai conţine modificări în ceea ce priveşte retragerea valorilor mobiliare de la tranzacţionare, majorarea capitalului social al unei companii, alegerea prin vot cumulativ a membrilor consiliului de administraţie precum şi introducerea unor prevederi privind raportări de durabilitate.

Proeictul pentru modificarea şi completarea Legii nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă este în dezbatere publică până în luna martie.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. O alta aberatie marca ministerul de finante. Investitia la bursa nu este o pacanea...iti trebuie situatii financiare prin care sa vezi cat mai aproape de data la care investesti daca acea firma merita sau nu banii tai. Raportarile financiare la trimestru sunt la toate firmele din marii indici europeni si americani. Dar BET este un indice african ca atare merge si fara raportari trim, mai degraba fara raportari deloc. Eu as solicita raportari o data la 3 ani. Sa vedem ca mai exista acea firma si nu a dat faliment. In fond se poate tranzactiona si cu firme falimentare si eventual radiate. In romanica se poate orice. Domnii guvernanti raportarile la trim inseamna: transparenta, guvernare mai buna a firmei, control a banului investit, infractionalitate financiara mai redusa si in plus pentru banii romanilor te bati cu burse si indici europeni, americani la care firmele au raportari (oricine poate investii pe companii de afara la care vezi raportari trim)

    1. Corect.

      Raiko nu a dat nici acum raportul preliminar pe 2022 și încă se mai tranzacționează. Deci se poate

      La americani, nu numai ca ai raportari trimestriale, dar, ai si dividende trimestriale. ca-ti da 1% sau cat iti da, banii se dau trimestrial. sunt si unele etf uri sau reit uri care platesc lunar. Intamplator am inceput in 2008 cu bursa. Tot mai auzisem de bursa de la altii, dar, in 2008 cand auzeam zilnic la radio cat de mult s-au prabusit actiunile, m-am uitat la BVB sa vad dc ar fi ceva de cumparat. Si... la ce sa ma uit? Raportari doar anuale, veneau prin aprile -mai pt anul trecut. Pai stai tata ca vreau sa vad 2008 ul.

      Ei si apoi m-am uitat la americani. Wow. De pe vremea aia aveai toate cifrele pe masa, in timp real, motoare de cautare dupa PER dupa ce vrei tu, totul la zi. 50% din gospodariile americane au ceva investitii la bursa. 50%. La noi cred ca am ajuns la 100.000 de investitori, sau asa ceva. Pai te miri? Parca umbla sa-ti dea teapa guvernantii mereu. Ba cu taxe 85% din profit peste noapte la vreo companie unde ai actiuni, ba cu taxe marite pt castiguri, ca pierderile te privesc, ba cu scoaterea raportarilor trimestriale.

      Va declara Raiko în 2024 că era falit din 2022

      Ultimii 2 ani au fost cei mai rai ani pentru mediul privat.

    Vor sa distruga BVB alta explicatie nu-i. Pe cine deranjeaza aceste raportari trimestriale , n-am inteles. Vad ca vor sa dam inapoi ca racul.

    Cu siguranta cine a venit cu asa idee "inteligenta" , n-a investit un leu in viata vietii lui.  

    Zic sa nu mai raporteze nici insiderii si nici audit extern sa nu se mai faca ;)

    Întrebare: cum poate mf, prin asf, bănuiesc, să oblige emitenții să nu publice rezultatele? Păi cine nu publică, pleacă din piață! Pleacă natural, nu obligat!

    Dc vrei bani de la investitorii de la bursa, trebuie sa faci ceva in schimb. Adica sa dai niste raportari trimestriale, si alte comunicate cu ce e mai important.

    Ca dc esti privat, la fel fii sigur ca asociatii vor cere macar trimestrial cate o situatie. 100%. Nimeni nu sta sa-i vina surpriza la sfarsit de an de-aia cu WTF??!  

    Doreii din finante lovesc din nou. Acum se vede calitatea indoielnica a bugetarilor astia care cu cat sunt mai incopetenti, cu atat sunt mai agresivi. Tot ce por e sa distruga tot din jurul lor! Cat Ii mai suportam ca doar noi le platim salariile?

    1. Nu este vorba de Dorei.. băieții se gândesc sa tina doar pentru ei informațiile..

    hai cu derivativele si specula in floare….

    ca doar mai e rata multa de desproprietarire in tara pt financiar… 

    s c c r e t 

    sa fie prostie maxima, sau sabotaj pe fata, fara rusine ...

    Asadar o intreaga Lume a Capitalului functioneaza pe baza raportarilor trimestriale si s-a trezit boul ala sa vina cu ideea ca nu e asa necesara raportarea trimestriala a companiilor listate pe bursa, nu ?

    Sunt complet socat de ce inepti si retardati ajung la conducere.  

    Ban.Cher.Vali  

    Cine a avut geniala sugestie trebuie trimis acasa, voiam sa spun la oi, dar din pacate ar ucide toata turma. Daca tacea filozof ramanea.

    raportari t3? in companie de lactate in care am investit eu de pe aero, uneori au dat t3, apoi cand s-au stricat lucrurile n-au mai dat :)), am aflat abia prin aprilie-mai ce s-a intamplat anul trecut, intre timp sunt foarte mult pe minus dar ma rog in continuare, nu la dumnezeu, ci la florin coman

    1. Poate totusi au mai ramas voci in piata de capital care gandesc... de la Hanga si Tanase zero asteptari, continua sa-si bata joc de bursa de valori si piata de capital

    Vor banii din Pilonil 2 de pensii...în 5 ani va ajunge la 5de miliarde de euro...o suma destul de frumușică de topit...distrugi încrederea în bursa de valori,încetinești creșterea valorii pilonului 2 și distrugi încrederea administratorilor acestuia....a mai fost o încercare de acest gen în 2022 și una în 2018....aratandu-se participanților din pilonul 2 ca administratorii nu-si fac treaba însă rezultatele multianuale ne arata altceva...noroc ca oamenii nu mai cred în politicienii și guvernanții din România...

    Guvernul asta e o adunătură de imbecili.

    Au terminat treaba. In viata mea m-am intersectat cu actuala sefa a ANAF care prin anii 2008-2009 ma acuza pe mine (cu venituri declarate de 80.000 ron, in timp ce sotul ei avea venituri anuale declarate de 500 ron- ea avea declaratie de avere depusa ca functionar public, deci se poate verifica ce spun. Ma tem ca serviciile stiu, dar prefera s-o butoneze in loc sa aduca pe cineva capabil.), ca ascund venituri. A disparut de la AFP-ul unde lucra si ma gandeam ca legea sel ectiei lucreaza si s-a facut curatenie. Am ramas mut cand am auzit ca individa a ajuns sefa ANAF. Dupa o astfel de experienta nu ma mai mira nimic. sel ectia inversa sa traiasca!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb