FintechOS, furnizor de tehnologie pentru companii care oferă servicii financiare, anunţă venituri de peste 20 de milioane de dolari înregistrate până la finalul primului trimestru al acestui an, principalele motoare de creştere fiind migrarea afacerilor către un nou tip de economie, preponderent digital, dar şi consolidarea reputaţiei FintechOS de lider în domeniul tehnologiei financiare în Europa Centrală şi de Est, conform unui comunicat remis redacţiei.
• Cele 20 de milioane de dolari reprezintă veniturile anualizate ale companiei pe baza performanţelor curente înregistrate în perioada T1 2021-T1 2022
• Numărul angajaţilor a crescut cu 110%, în special la nivel de top management şi va depăşi 500 până la finalul acestui an, FintechOS atrăgând în echipă experţi cu experienţă globală în consultanţă, bănci, asigurări, tehnologie, securitatea datelor, UX şi marketing
• Pieţele pe care se concentrează FintechOS în prezent sunt România, Marea Britanie, SUA, Europa de Vest şi de Est
• România rămâne un nucleu de business important, FintechOS lucrând pentru majoritatea furnizorilor de servicii financiare din ţară: bănci, companii de asigurări, retaileri.
Potrivit sursei citate, pandemia, migrarea comerţului către mediul online, precum şi integrarea în ofertele comercianţilor de soluţii financiare la îndemâna consumatorilor - cum ar fi opţiunea de plată ulterioară şi împrumutul cu plăţi în rate egale - a crescut cererea de tehnologii capabile să răspundă rapid noilor cerinţe din industria serviciilor financiare. Totodată, organizaţiile au identificat şi alte nevoi, cum ar fi îmbunătăţirea experienţei de client, optimizarea costurilor prin automatizarea unor procese, şi reducerea timpului de lansare pe piaţă a unui nou produs sau serviciu.
Anul trecut, FintechOS a investit aproximativ 15 milioane de dolari în dezvoltarea noii generaţii a platformei sale, pentru a răspunde mai rapid şi customizat acestor nevoi din industrie. Noua platformă FintechOS combină elemente de business şi digitale într-o abordare no-code/low-code, susţinută de o arhitectură nativă în cloud, optimizată pentru servicii personalizate bazate pe date. Astfel, organizaţiile financiare - ex. băncile şi companiile de asigurări - îşi pot moderniza infrastructurile vechi, dar şi lansa produse personalizate, digitale, mai rapid şi mai eficient, potrivit sursei citate.
Teodor Blidăruş, Co-Fondator şi CEO al FintechOS a declarat:
"Evoluţia rapidă a tehnologiei şi migrarea afacerilor către un nou tip de economie, preponderent digital, a făcut loc unui nou model de business, bazat pe conceptul de Embedded Finance (servicii financiare încorporate). Graniţele dintre furnizori, industrii şi tehnologii s-au estompat, astfel instituţiile financiare care operau în sistem închis sunt nevoite să se deschidă şi să se adapteze rapid la noua realitate. Tehnologia FintechOS este nativ construită pentru noile nevoi din industria financiară, iar performanţele noastre într-un context economic atât de dinamic arată că gradul nostru de implicare este maxim. Vom continua să investim şi să inovăm cu aceeaşi viteză şi în 2022."
Printre obiectivele FintechOS în 2022 se numără extinderea către serviciile financiare emergente, dublarea veniturilor şi atragerea unei noi runde de finanţare (Serie C).
În prezent, FintechOS este implicată în proiecte de transformare digitală a unor organizaţii financiare din Marea Britanie, Europa Centrală şi de Est, Asia de Sud-Est şi America de Nord, se arată în comunicat.