Firmele austriece sunt interesate să investească în turismul covăsnean

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 21 martie 2008

Aproximativ 20 de firme austriece şi-au manifestat interesul de a investi în judeţul Covasna, în domeniul turistic, transmite NewsIn, citându-l pe reprezentantul unei firme de consultanţă din Austria. Afirmaţia îi aparţine reprezentantului firmei de consultanţă EP Consulting din Austria, Ernst Pebal, care s-a aflat zilele acestea într-un tur al judeţului, alături de autorităţile judeţene, pentru a identifica acele locaţii care au potenţial de dezvoltare în turism şi unde firmele interesate ar putea investi.

"Este o zonă foarte frumoasă. O bună parte a Austriei trăieşte din turism şi cred că şi în Covasna există posibilitatea de dezvoltare reală în turism. În 8-10 ani totul ar putea fi pus la punct", a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Ernst Pebal.

Acesta a amintit câteva idei de proiecte care ar putea fi aplicate în zona aceasta, de la mici centre comerciale, care să pună în valoare produsele cu specific local ale judeţului, locuri de distracţie, turism foto, până la construirea de hoteluri şi pensiuni de capacitate mai mică de cazare, pentru a se păstra cadrul intim al aces­tora. Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean, Demeter Janos, a subliniat că se vor sprijini acele investiţii care nu afectează mediul natural.

Reprezentantul firmei de consultanţă a precizat că exis­tă multe fonduri europene pentru turism, iar grija autorităţilor locale este să se ocupe de infrastructură, calitatea drumurilor lăsând de dorit, după cum reiese din constatările vizitatorilor austrieci.

EP Consulting a înregistrat o firmă şi în judeţul Covasna, care se va ocupa de pregătirea terenului pentru cele 20 de firme austriece care doresc să investească în Covasna. Potrivit lui Pebal, o singură investiţie ar putea să se încadreze între 3 şi 10 milioane de euro, iar prin deschiderea unei noi pensiuni sau a unui hotel s-ar putea angaja în jur de 15 oameni la fiecare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb