Firmele germane, încrezătoare în mediul de afaceri din România

CP
Ziarul BURSA #Companii / 9 ianuarie 2008

România consemnează cea mai dinamică evoluţie a mediului de afaceri pentru următorii 2-5 ani, arată rezultatul unui sondaj on-line realizat de Uniunea Camerelor de Comerţ şi Industrie din Germania (DIHK), la care au participat peste 3.600 de firme germane cu sediul în Germania şi în străinătate. România este urmată în acest clasament de Grecia şi America Latină.

Firmele germane dezvoltă afaceri în peste 220 de ţări şi regiuni ale lumii. În medie, o firmă germană cu experienţă pe pieţele externe, desfăşoară activităţi pe 16 pieţe din străinătate. Firmele germane au fost întrebate de cum apreciază situaţia lor actuală şi cum văd perspectivele pe diferitele pieţe externe. Cele două noi membre ale Uniunii Europene, România şi Bulgaria, sunt percepute pozitiv, lăsând în urmă în clasament state cu vechime din cadrul Uniunii.

În ce priveşte dinamica evoluţiei mediului de afaceri, România se situează pe primul loc, acumulând 38 de puncte procentuale. Dacă înainte de aderare, ţara noastră se afla în acest sondaj la mijlocul clasamentului, după 1 ianuarie 2007 România a trecut în fruntea clasamentului, aflându-se printre primii 35 de parteneri de afaceri ai Germaniei. Cea mai bună notare din partea firmelor germane au avut-o firmele româneşti din industrie, mai ales cele din construcţii, urmate de cele din comerţ. În aceste domenii evoluţia viitoare a pieţei este evaluată foarte pozitiv. Mai cu seamă firmele mari, cu cifră de afaceri cuprinsă între 10 şi 25 milioane de euro, apreciază evoluţia pieţei din România ca fiind foarte promiţătoare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb