Fitch a confirmat ratingul MOL la "BBB-", cu perspectivă negativă

V.B.
Companii #Energie / 12 iulie 2014

Fitch a confirmat ratingul MOL la "BBB-", cu perspectivă negativă

Fitch Ratings a confirmat ieri calificativul de credit pe termen lung la nivelul "BBB-" atribuit companiei energetice ungare MOL, cu perspectivă negativă, potrivit unui comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Perspectiva negativă reflectă presiunile asupra operaţiunilor firmei, din cauza declinului producţiei de ţiţei şi gaze naturale, a mediului dificil pe segmentul downstream şi a incertitudinilor privind participaţia deţinută la INA, subsidiara MOL din Croaţia.

MOL încă nu a reuşit să oprească scăderea producţiei de ţiţei şi gaze naturale, care anul trecut a atins nivelul de 97.000 barili echivalent petrol (bep) pe zi, de la 108.000 bep/zi în 2012.

Fitch consideră că ratingurile MOL sunt sprijinite de diversificarea afacerilor companiei, cu operaţiuni pe segmentul upstream, rafinare, reţea de benzinării, vânzare de produse petrochimice, precum şi de profilul financiar solid. Pe lângă investiţiile semnificative planificate pe segmentul upstream, MOL intenţionează să îşi extindă operaţiunile petrochimice pe termen mediu, ceea ce va consolida diversificarea afacerilor companiei.

MOL mai urmăreşte să-şi majoreze cheltuielile de capital cu 70% în perioada 2014-2016, comparativ cu intervalul 2011-2013, în special pe segmentul upstream. De asemenea, compania face achiziţii care vor spori producţia de ţiţei şi gaze naturale.

De exemplu, luna trecută, compania britanică Premier Oil i-a vândut grupului maghiar MOL şase licenţe din Marea Nordului, pentru 130 milioane euro. Tranzacţia include participaţiile deţinute de Premier Oil în zăcămintele Scott, Telford şi Rochelle.

MOL estimează că această achiziţie îi va majora rezervele dovedite şi probabile cu 14,3 milioane bep, dintre care 73% reprezintă ţiţei, iar restul gaze naturale.

Grupul MOL are peste 75 de ani de experienţă în explorarea şi producţia de hidrocarburi, derulând în prezent operaţiuni de producţie în 8 ţări şi activităţi de explorare în 13. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia.

Compania are şi o reţea de peste 1.700 benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 11 state, dintre care 147 în România.

MOL se situează pe al patrulea loc pe piaţa românească a distribuţiei de carburanţi, după Petrom, Rompetrol şi Lukoil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb