FJSC a semnat un parteneriat cu MediaSind în sprijinul angajării studenţilor şi absolvenţilor de la jurnalism

S.B.
Miscellanea / 5 aprilie 2021

FJSC a semnat un parteneriat cu MediaSind în sprijinul angajării studenţilor şi absolvenţilor de la jurnalism

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti şi Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind au semnat astăzi, 5 aprilie 2021, Acordul de parteneriat în cadrul Proiectului "De la student la Antreprenor" - finanţat de Uniunea Europeană prin programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, potrivit unui comunicat al MediaSind.

Documentul a fost semnat de decanul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Antonio Momoc şi de preşedintele Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, Cristi Godinac.

Proiectul îşi propune să asigure, în contextul dificil al pandemiei, studenţilor la licenţă şi master ai FJSC-UB posibilitatea de a cunoaşte cerinţele pieţei muncii, o capacitate crescută a acestora de a se adapta la cerinţele angajatorilor, posibilitatea studenţilor de a fi îndrumaţi în direcţia unei bune inserţii pe piaţa muncii şi, nu în ultimul rând, creşterea nivelului de informare şi dezvoltare de cunoştinţe pentru întreaga comunitate academică.

Obiectul Acordului de parteneriat îl reprezintă desfăşurarea de acţiuni şi evenimente cu rol în generarea de cunoştinţe şi dezvoltarea de competenţe profesionale, în vederea derulării unor activităţi profesionale şi educaţionale de interes reciproc.

Decanul Universităţii, conf. univ. dr. Antonio Momoc, a subliniat imprtanţa proiectului şi al parteneriatului cu MediaSind: "Viziunea Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării este promovarea prin educaţie şi cercetare a valorilor democraţiei liberale, a statului de drept şi a respectării drepturilor omului şi ale cetăţeanului, prin protejarea drepturilor fundamentale constituţionale la exprimare liberă şi la informare corectă. Profesionalizarea presei, independenţa editorială, respectul faţă de interesul public, etica profesională în comunicarea publică, în PR şi publicitate, reprezintă principiile academice şi instrumentele formării prin care încurajăm o cultura politică a participării şi implicării democratice. În contextul ameninţărilor la adresa democraţiei liberale, a infodemiei, a dezinformării pe reţele sociale şi tentativelor de manipulare ale publicului, rolul jurnaliştilor profesionişti este unul strategic pentru apărarea interesului public, al modelării opiniei publice şi al promovării valorilor democraţiei contemporane. Protejarea drepturilor jurnaliştilor este unul esenţial în democraţia contemporană. Acordul nostru cu MediaSind exprimă angajamentul nostru pentru un jurnalism de calitate şi pentru o presă independentă."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb