Flaros a renunţat la un proces împotriva ASF-ului şi a grupului SIF1-SIF4

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 8 septembrie 2021

Flaros a renunţat la un proces împotriva ASF-ului şi a grupului SIF1-SIF4

Rectificare:

Procesul la care a renunţat Flaros viza acţiunea în care compania cerea instanţei să oblige Autoritatea de Supraveghere Financiară să emită o serie de acte administrative în legătură cu SIF Banat-Crişana (SIF1) şi nu SIF Oltenia (SIF5), cum eronat am anunţat iniţial.

----------------

Flaros, companie aflată în portofoliul SIF Oltenia (SIF5), a renunţat la un proces iniţiat de fosta conducere în contradictoriu cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), SIF Banat-Crişana (SIF1), SIF Muntenia (SIF4) şi un mănunchi de fonduri de investiţii, după cum se arată pe portalul instanţelor de judecată.

Conform unor surse apropiate situaţiei, este vorba despre acţiunea în care Flaros cerea instanţei să oblige Autoritatea de Supraveghere Financiară să emită un act administrativ privind o serie de aspecte referitoare la situaţia de concertare şi depăşirea pragului de 5% din capitalul SIF Banat-Crişana, când pragul era în vigoare, precum şi dobândirea acţiunilor proprii fără respectarea prevederilor legale.

"SIF Muntenia, prin administratorul său SAI Muntenia Invest, informează investitorii că în dosarul nr. 5295/2/2019 aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, având ca obiect anulare act administrativ, în care SIF Muntenia are calitate de pârâtă şi reclamanta este Flaros, pârâta principală fiind Autoritatea de Supraveghere Financiară, la termenul din 7 septembrie 2021, instanţa a acordat termen de judecată pentru data de 19 octombrie 2021", a informat astăzi SAI Muntenia Invest.

Conform datelor de pe portalul instanţelor de judecată, amânarea cauzei se face pentru ca pârâţii să formuleze un punct de vedere cu privire la cererea de renunţare la judecată formulată de reclamantă.

Fosta conducere a SIF Oltenia a solicitat în mai multe rânduri ca Autoritatea de Supraveghere Financiară să declare concertate SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi un mănunchi de fonduri de investiţii finanţate de acestea, în unele cazuri majoritar sau chiar integral, făcând trimitere la o serie de prevederi ale art. 2 din Legea 24/2017.

Dar, Autoritatea de Supraveghere Financiară a spus că nu a găsit concertare în cazul celor două SIF-uri şi a fondurilor de investiţii reclamate de SIF Oltenia.

În luna octombrie conducerea SIF Oltenia a fost schimbată în urma votului celor două SIF-uri şi a mănunchiului de fonduri, iar apoi a început schimbarea conducerilor societăţilor din portofoliu.

În prezent, director general al Flaros este Ştefan Gheorghe Alin, iar preşedinte al Consiliului de Administraţie este Codrin Matei, care este şi administrator al SIF Oltenia.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Asta a si fost intentia lor ca altfel era groasa rau daca nu puneau mana pe Sif 5.

    Vedeti cazul Sif 3 cum au renuntat la procese dupa ce au reusit sa-l demita pe Fercala. 

    Este incredibil cum se întâmpla lucrurile in țara asta și nimeni nu face nimic . Ăștia nu sunt de puscarie sunt de balamuc la ce fac. Trebuie închiși la ospiciu .

    Legea este lege, indiferent cine este la SIF, orice număr 1-5. Dacă nu cunoașteți legislația, va rog nu mai comentați!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb