FLORIN CÎŢU: "Activitatea PSD la guvernare duce la umilirea României pe pieţele internaţionale"

V.G.
Politică / 6 ianuarie 2023

"Activitatea PSD la guvernare duce la umilirea României pe pieţele internaţionale"

Fostul premier Florin Cîţu atacă, astăzi, într-o postare, Partidul Social Democrat, afirmând că activitatea PSD la guvernare duce la umilirea României pe pieţele internaţionale şi doar plecarea PSD de la guvernare ne mai salvează, pentru că "Ministerul de Finanţe ne îngroapă în datorii la dobânzi astronomice şi doar falimentul ne mai scăpă", potrivit News.ro.

"Activitatea PSD la guvernare duce la umilirea României pe pieţele internaţionale. Dobânda platită ieri de MF-PSD pentru cele 3,75 miliarde dolari este cea mai mare dobândă platatita vreodată de statul român pentru dolari ( PNL se împrumuta la dobânda negativă în 2020 şi 2021, alte vremuri)", a scris fostul premier pe Facebook.

Florin Cîţu continuă: "Şi ca să fie insulta şi mai mai mare, cu o zi mai devreme Ungaria s-a împrumutat la dobânzi mai mici cu un punct procentual. Nu ştiu dacă a mai fost vreodată aşa umilită România pe pieţele internaţionale".

"Doar plecarea PSD de la guvernare ne mai salvează. MF-PSD ne îngroapă în datorii la dobânzi astronomice şi doar falimentul ne mai scăpă. Nu există atâtea venituri din taxe pentru a acoperi incompetenţa PSD la MF", mai spune senatorul PNL.

"De ce se grăbeşte MF-PSD să împrumute 20 de miliarde lei în prima săpătămână din an? Vă spun eu. Pentru că dobânzile şi preţurile vor continua să crească şi în 2023. Vezi ce face MF-PSD nu ce spune", mai scrie parlamentarul liberal.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Florine, între tine și Ciolacu nu exista decât diferența de pilozitate...

    bai catule dobanzile au busit astronimc caci TU ai busit astronomic ciordeala de bani mai baiete!!!

    dobanzile cresc mereu in piata ca sa intoarca banii furat!!! sub o forma sau alta toti platim pentru ciordeala voastra!!! 

    da mai a voastra!!! 

    se vede in parasutarea costurilor si parasutarea bulei de chirii din piata! deci clar nota de plata la ordin banca centrala si gov ca sa recupereze ciordeala voastra; de vede si in dobanda la bonduri ca populatia romaniei urmeaza sa plateasca foarte scump ciordeala voastra!! 

    Cine e la guvernare acum nu are treaba cu dobanzile de sus- au nimerit pe ciclu de dobanzi ridicate si nu au ce face decat sa rastogoleasca dobanda la cote alarmante de plata in piata pana incepe s crape piata de capital si sa saraceasca oamenii. 

    acest ciclu ce ciordeala prin credit nu tine seama de social democrat comunist totalitar!! el urmca si coboara pentru toti. 

    mai trist este ca 90% din populatie plateste in timp ce altii "dastepti" cu ciordeala pitita scapa curat. 

    s c cret 

    1. Ungaria s-a împrumutat la dobânzi mai mici cu un punct procentual

      daca e adevarat, PSD trebuiau sa munceasca mai mult 

      5 ani 10 ani 30 ani

      Ungaria : 6.27, 6.5, 7.1 

      Romania : 6.715 , 7.22 , 7.67. 

      Acum doi ani eram departe de Ungaria , ei imprumutand la dobanzi mult mai mici fata de noi!

      Catu, ca de obicei, latra sa-l bage lumea in seama, dar nimeni nu va uita liberalizarea pietei energiei catre baietii lor destepti si cresterea datoriei tarii cu 30 miliarde de euro intr-un singur an (2020)! 

    Domnul Caciu a dat randament la minister ,se vede din datele publicate pt 2022 si din proiectia bugetului 2023.D nul Catu ,daca chiar voiati acel guvern dreapta cu care apareati in declaratii ,nu va apucati sa demiteti brusc si pe motive ridicole ministrii USR . In felul acesta v ati alienat USR ,si chiar si asa nu aveati un guvern stabil sa poata trece legi in parlament . Coalitia a guvernat , a trecut legile cerute de Comisia Europeana , a asimilat 11 miliarde din Fonduri Europene . In ce priveste dobanzile ,s a schimbat total mediul financiar extern . Bancile centrale mari au inceput coordonat si simultan sa creasca dobanzile de referinta si retrag tot simultan toate instrumentele financiare prin care au pompat bani in piata ( QA) . Astfel ca ,automat si dobanzile pe pietele financiare externe au crescut foarte tare . FED Powel chiar a declarat raspicat ca epoca banilor ieftini s a incheiat pentru foarte mult timp. Indiferent cine era ministru de finante ,tot dobanzi mari primea la licitatii. Pentru Romania ,in privinta finantelor ,pericolul mare e sa nu cumva sa va intoarceti dvs la Ministerul finantelor !

    Mai bine nu ar vorbi,distrugatorul de paduri retrocedate si imediat taiate.Daca el poate au facut si altii la fel.Prin distrugerea centralei Mintia,lacul lui era dupa gratii,nu la senat.

    Catu ar fi tb sa dem ce bun si binevoitor e cand era la guvernare. Toate guv ns au fost la fel in proportie de 90%: atentie la propriile avantaje, umilirea poporului si gura mare. Restul -ioc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb