FLORIN CÎŢU: "Măsura de sprijin a populaţiei pentru facturi a fost propusă de Virgil Popescu"

G.B
Politică / 19 ianuarie 2022

"Măsura de sprijin a populaţiei pentru facturi a fost propusă de Virgil Popescu"

Florin Cîţu, a vorbit ieri despre măsurile de ajutor pentru populaţie, în cazul facturilor la energie, decise în coaliţie. "Măsura se prelungeşte şi este mai generoasă. Este aceeaşi măsură, cu plafonări de preţuri şi compensări, şi se extinde pe o plajă mai largă, merge şi către IMM-uri şi către alte instituţii", a spus preşedintele PNL. El spune că soluţia este bună şi a fost propusă de ministrul Virgil Popescu. În discuţie, Cîţu a criticat PSD pentru că "îşi arogă merite" pentru nişte propuneri care nici măcar nu sunt adoptate în coaliţie, potrivit Digi24.

După discuţia de aseară din coaliţie, măsura se prelungeşte şi este mai generoasă. Este aceeaşi măsură, cu plafonări de preţuri şi compensări, şi se extinde pe o plajă mai largă, merge şi către IMM-uri şi către alte instituţii.

Puteam să facem un lucru mai simplu, pe care l-am propus în coaliţie. Să revenim la situaţia de dinainte de reglementarea pieţei. Era mult mai simplu. ANRE a venit şi a spus că nu se poate face peste noapte, că durează... Şi atunci s-a ajuns la formula de compromis pe care tot PNL a propus-o de avea acea măsură extinsă.

Am cerut ca în Parlamentul României să vină ANRE să vină să prezinte un raport de activitate, să vedem acolo cum s-au derulat lucrurile.

În coaliţie am propus să nu creştem pensiile mari cu 10%, să creştem pensiile cu 5%, iar cei care au pensie mai mică să primească lunar o sumă, o mie de lei, poate, 1.200 de lei, până în luna martie, ca să poată să-şi plătească factura la electricitate. Era mult mai simplă măsura şi venea peste măsura de compensare deja, pe care o adoptasem în guvern.

Şi noi, şi cei cu care am făcut această coaliţie, acest compromis la guvernare, dorim binele românilor.

Am văzut, şi mă deranjează că partenerii de coaliţie vin înainte de a avea o discuţie în coaliţie despre măsuri, vin şi anunţă nişte măsuri în spaţiu public, deşi nu se iau măsurile, ies şi îşi arogă nişte merite.

Chiar ieri, înainte de a intra în coaliţie, am văzut că au prezentat un set de măsuri pe care nici nu le discutasem în coaliţie. Foarte bine, am intrat cu ele în coaliţie, iar după aceea nu au fost adoptate. Cum ar fi reducerea TVA, de exemplu, nici Ministerul de Finanţe nu a susţinat acest lucru. Nu a fost adoptată ca măsură, iar apoi am ieşit şi fiecare încearcă să-şi aroge nişte merite. Nu e vorba despre PSD, PNL, este vorba despre români.

Avem alegeri în 2024, discutăm atunci, acum nu este momentul să arătăm cu degetul.

Dereglementarea s-a făcut peste noapte, a fost simplu. Să vii, să aduci la situaţia iniţială, înţeleg că doar 3 luni de zile, de aceea s-a renunţat în coaliţie la această măsură şi am agreat cu toţii să venim cu prelungirea măsurii pe care PNL a introdus-o în octombrie, cu, bineînţeles, un ecart mai mare, o susţinere mai mare de la buget pentru aceste facturi.

Soluţia de ieri din coaliţie a fost propusă de Virgil Popescu. A propus-o şi în guvern. Acum am venit cu o extindere. Nimeni nu ştie cum se vor duce preţurile. Sper să aibă dreptate Virgil Popescu când spune că preţurile la gaze vor scădea în aprilie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. si Citu si Popescu sunt doua rebuturi.

    Daca analizati , intrarea lor in politica a adus mari dezavantaje factorilor interni si uriase avantaje celor externi. 

    Se poate analiza :Intern si extern . 

    Pierderea este direct a oamenilor simpli din Romania . Vezi inflatie , preturi , taxe mascate . 

    Intrebare : de ce se ia TVA la ACCIZA?

    Dar , Citu are un rol antestabilit , iar Popescu executa . 

    AU GENERAT COZI CHILOMETRICE ÎN MIJLOCUL PANDEMIEI ÎN 2021 ,, LIBERALIZAREA CARICATURII MIMATE . AICI E MULT DE SCRIS !!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb