FLORIN CÎŢU: "Nu vom creşte taxe în acest an"

S.B.
Macroeconomie / 15 aprilie 2020

"Nu vom creşte taxe în acest an"

Ministrul Finanţelor a anunţat că va injecta lichiditate în sistem

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat astăzi că nu vor fi majorate taxe în acest an, ci din contră, va fi injectată lichiditate în sistem aşa cum s-a procedat până în prezent, relatează Agerpres.

"În niciun caz nu vom creşte taxe în acest an. Lecţia principală a crizei din 2008-2009 a fost exact aceasta: nu creşti taxele şi dobânzile în perioadă de criză pentru că ar însemna o frână majoră pentru economie. Din contră, injectăm lichiditate în sistem, aşa cum am făcut şi până acum. Plătim facturile la timp pentru companii, am rambursat 4 miliarde lei TVA, în aprilie rambursăm TVA anticipat ulterior. Deci mergem contrar acestei idei", a menţionat ministrul Finanţelor, întrebat fiind dacă Guvernul ia în calcul creşterea unor taxe pentru firme sau populaţie până la finalul anului pentru a ţine sub control deficitul.

De asemenea, Ministrul Finanţelor a mai spus că, prin plata şomajului tehnic se doreşte susţinerea în continuare a cetăţenilor care trec prin această perioadă dificilă.

"Venim cu proiecte pentru faza a doua. Sunt mai multe discuţii care se referă la plata chiriilor. Deocamdată nu este nimic materializat. Acest proiect nu este la Ministerul Finanţelor Publice", a mai spus Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. pai nici base nu a marit taxele in 2009, ca erau alegeri. a rezolvat-o in 2010, dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta. catu asta e si slab de minte, sarucu'! cum dracu sa mareasca anul asta taxele cand sunt si locale si parlamentarele. doar daca vrea sa trimita pnl-ul in istorie. o face la anul daca populimea se lasa prostita.

    Ceea ce face Catzu e manipulare jegoasa PNL. Nu s-a pus nicio clipa, problema majorarii vreunor taxe, in conditiile in care oricum Romania e praf si pulbere dupa aceasta criza. Asta ar mai lipsi, sa creasca taxele.. nu le plateste nici drku nici pe astea care sunt acum la ce coruptie si jaf e in aceasta tara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb