FLORIN JIANU, PREŞEDINTE CNIPMMR: "Criteriile de diferenţiere privind Acţiunea 4.1.1., neconforme cerinţelor IMM-urilor"

George Marinescu
Companii / 21 februarie 2022

Florin Jianu

Florin Jianu

Acţiunea 4.1.1 privind finanţarea investiţiilor făcute de companiile din ţara noastră riscă să aibă aceeaşi soartă ca fosta măsură 3 - adoptată prin OUG 130/2020, dar anulată - atât timp cât Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) una le-a spus antreprenorilor şi alta a făcut în realitate.

"Deşi MIPE îşi asumase pe Acţiunea 4.1.1 ca la punctaje egale să primeze ponderea echipamentelor tehnologice din valoarea totală a proiectului şi proporţia numărului locurilor de muncă nou create raportat la câte locuri de muncă erau în 2019, în realitate, în ghidul publicat de minister apar alte criterii de diferenţiere: procentul de scădere a cifrei de afaceri în 2020 faţă de anul 2019, precum şi data şi ora înscrierii în programul IMM Recover. Au făcut fix ce au vrut ei şi «prietenii» lor, nu ce au nevoie IMM-urile. Liber la cumpărat firme pe platforma olx şi liber la firme neperformante dinpunct de vedere economic. Estimez că programul se va închide cu firme cu pierderi de 80%-90% cifra de afaceri; dacă era posibil intrau şi pe pierdere", şi-a arătat nemulţumirea Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), pe pagina oficială de Facebook.

Prin Acţiunea 4.1.1, care înlocuieşte măsura 3 aprobată prin OUG 130/2020, dar neimplementată anul trecut, companiile mici şi mijlocii ar urma să acceseze fonduri europene de până la 1 milion de euro pentru fiecare proiect depus.

Bugetul pentru această măsură va fi de 358 milioane euro, la care se va aplica o limită de supracontractare de 120%, ceea ce înseamnă că valoarea cumulată a proiectelor finanţate va putea ajunge la 430 milioane euro (360 milioane euro fonduri europene şi 70 milioane euro de la bugetul de stat). Apelul pentru proiecte ar urma să fie lansat în 21 martie, iar data limită pentru semnarea contractelor de finanţare este 30 iunie 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb