Fondul de Solidaritate al UE nu asigură finanţare pentru statele afectate de secetă

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 26 iulie 2007

Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene nu asigură finanţare pentru statele membre afectate de secetă, deoarece acest tip de calamitate nu este recunoscut, însă la ultimul Consiliu al Miniştrilor Agriculturii s-a propus ca şi pentru pagubele cauzate de secetă să existe sprijin financiar. "Niciun stat membru nu poate cere bani din Fondul de Solidaritate pentru pagubele cauzate de secetă, deoarece acest tip de calamitate nu este recunos­cut pentru finanţare", a declarat, ieri, subsecretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Dacian Cioloş, citat de NewsIn. Acesta a precizat că la ultimul Consiliu al Miniştrilor Agriculturii, des­făşurat în perioada 16-17 iulie, a existat propunerea ca şi pentru secetă să se poată accesa Fondul de Solidaritate.

"Ţinând cont de seceta care afectează România şi Bulgaria, anumite state membre au propus ca şi seceta să fie inclusă pe lista calamităţilor pentru care se pot solicita fonduri europene. Această propunere urmează să fie supusă dezbaterii", a menţionat Cioloş.

Potrivit lui Cioloş, principala prioritate a MADR ţine de obţinerea acordului Comisiei Europene pentru acordarea ajutoarelor de stat pentru înfiinţarea culturilor de toamnă.

"Pentru a acorda ajutoare de stat, trebuie să obţinem acordul statelor membre ale Uniunii Europene. În principiu, reprezentanţii statelor membre şi-au exprimat susţinerea, dar urmează votul din Consiliu, cel mai probabil la începutul lunii septembrie", a spus Cioloş.

Vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu, fost ministru al Agriculturii, a prezentat miercuri o serie de măsuri pentru rezolvarea crizei din agricultură provocate de secetă, printre care acordarea unor ajutoare de până la 3.000 de euro pentru fermieri sau accesarea fondurilor UE pentru calamităţi agricole.

În România, seceta a afectat peste 60% din culturile agricole înfiinţate în toamna anului 2006. Guvernul a decis alocarea a 500 de milioane de lei pentru despăgubiri. Astfel, fermierul poate să primească o despăgubire de 600 de lei pentru un hectar de rapiţă şi până la 750 de lei pentru hectarul de grâu şi de secară. Nivelul maxim al despăgubirilor va fi de aproximativ 70% din valoarea cheltuielilor efectuate până la declararea stării de calamitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb