Fondul European de Investiţii finanţează agricultura românească cu 60 de milioane de euro

R.R.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 24 septembrie 2018

Fondul European de Investiţii finanţează agricultura românească cu 60 de milioane de euro

FEI semnează un acord de finanţare cu ProCredit Bank România

ProCredit Bank România semnează un acord de finanţare în valoare de 60 de milioane de euro cu Fondul European de Investiţii (FEI) dedicat sectorului agricol şi rural, parte a unui prim mandat al Fondului pentru agricultură din România, a anunţat banca prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit acestuia, banca va oferi fermierilor din România Fonduri Europene pentru Dezvoltarea Agriculturii (FEADR) pentru a susţine dezvoltarea sectorului agricol şi a afacerilor din sectoarele producţiei şi serviciilor care îşi desfăşoară activitatea în zona rurală.

Finanţările vizează cheltuielile fermelor mici, ale exploataţiilor agricole, întreprinderilor mici, precum şi cofinanţarea proiectelor selectate pentru granturi în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, se mai precizează în document.

Conform sursei citate, fondurile oferite prin parteneriatul cu FEI sunt rambursabile şi vor finanţa investiţiile sau capitalul de lucru al companiilor din domeniul rural.

Comunicatul mai notează: "Astfel, vor fi sprijinite companiile agricole şi producătorii de fructe în procesarea şi promovarea produselor lor, precum şi în crearea şi dezvoltarea unor activităţi non-agricole. Împrumuturile sunt adresate fermierilor şi antreprenorilor din zone rurale persoane juridice, care vor beneficia de dobânzi şi comisioane cu 50% mai mici".

Mariana Dimitrova Petkova, director general adjunct ProCredit Româ­nia, a afirmat: "Fondurile disponibile iniţial pentru împrumuturi prin parteneriatul cu FEI sunt de 16 milioane de euro şi pot fi suplimentate până la 60 de milioane de euro în următorii cinci ani, în funcţie de evoluţia acestor produse de finanţare. Susţinem IMM-urile cu perspective sănătoase de dezvoltare şi credem că reuşita antreprenorilor din domeniul agricol are un impact direct asupra dezvoltării economiei României".

În luna iunie 2018, creditele agricole reprezentau 24% din portofoliul total al ProCredit Bank, iar pe lângă parteneriatul cu Fondul European de Investiţii pentru oferirea unor condiţii preferenţiale la credite producătorilor agricoli, banca mai are parteneriate cu A.P.I.A. şi cu Fondul Naţional de Garantare al Creditului Rural, mai precizează sursele citate.

Comunicatul arată că proiectul este finanţat de Uniunea Europeană, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, şi este implementat în România prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb