FONDURI EUROPENE "GDF Suez" modernizează reţeaua de gaze din Bucureşti şi Ilfov

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 15 iunie 2012

"GDF Suez" modernizează reţeaua de gaze din Bucureşti şi Ilfov

"GDF Suez Energy" România investeşte în modernizarea reţelei de gaze din Bucureşti şi judeţul Ilfov, prin derularea a două proiecte finanţate din fonduri europene. Ambele contracte vor fi desfăşurate prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", iar banii europeni sunt alo-caţi din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Bogdan Valter, directorul adjunct al direcţiei de Strategie şi Reglementare din cadrul companiei, a precizat, ieri, într-o conferinţă de presă, că acţionarul - "GDF Suez" - alocă bani pentru co-finanţarea aces-tor proiecte suplimentar faţă de bugetul anual aferent investiţiilor din ţara noastră.

Dan Pantilie, directorul general al "Distrigaz Sud Reţele", a subliniat că, din anul 2005, de când a fost privatizată compania, au fost înlocuiţi 2.500 de km de reţea, din cei 12.000 de km existenţi: "Rata defectelor pe km şi an a scăzut la sub 50%".

Pentru acest an, "Distrigaz Sud Reţele" are un buget de investiţii de 175 milioane de lei, sumă în care sunt incluşi şi banii pentru co-finanţarea pe 2012 a celor două proiecte. Reprezentantul companiei a adăugat că bugetul va creşte în 2013 şi 2014, corespunzător cu sumele necesare implementării programelor de in-ves-tiţii.

Aproape 97,5 milioane lei, pentru refacerea conductelor uzate de gaze din Capitală

Unul dintre cele două proiecte europene - care vizează modernizarea conductelor de gaze naturale din Capitală cu un grad de uzură avansat şi care nu pot fi protejate catodic - are o valoare totală estimativă de 97,47 milioane lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă însumează 16,32 milioane lei, iar contribuţia companiei se ridică la peste 81 milioane de lei.

Lungimea reţelei de distribuţie care va fi modernizată este de 92 de kilometri, iar numărul de bran-şa-mente conectate la această reţea este de 3.760.

Perioada de implementare a proiectului este 15 mai 2012 - 31 iulie 2015. Tronsoanele reţelei de distribuţie care vor fi modernizate sunt grupate în două zone. Prima zonă este reprezentată de Şoseaua Ştefan cel Mare, Şoseaua Mihai Bravu, Bulevardul Carol I, Pache Protopopescu, Nicolae Bălcescu, General Magheru, Bulevardul Dacia, Strada George Enescu, Strada Tunari şi a doua zonă - Lacul Tei, Bulevardul Lacul Tei, Strada Barbu Văcărescu, Calea Floreasca.

Bogdan Valter a precizat: "Intenţionăm să reducem numărul mediu anual de întreruperi temporare în alimentarea cu gaze naturale, emisiile de gaze naturale degajate în atmosferă şi să creştem continuitatea alimentării cu gaze naturale prin mărirea numărului de ore de func-ţionare a reţelei de distribuţie".

Dezvoltarea reţelei de medie presiune din Bucureşti şi Ilfov - 65,9 milioane lei

Un alt proiect pe care "GDF Suez Energy" România îl va realiza presupune dezvoltarea reţelei de distribuţie în regim de medie presiune din Bucureşti şi judeţul Ilfov, investiţia totală fiind de 65,9 milioane lei. Asistenţa financiară nerambursabilă se ridică la 16,44 milioane de lei, societatea contribuind cu aproape 49,5 milioane de lei.

Acest proiect va fi derulat în perioa-da 22 mai 2012 - 31 iulie 2015. Programul va fi desfăşurat pe o lungime de 70 de km din reţeaua de gaze.

"Proiectul vizează creşterea siguranţei în exploatare a reţelei de distribuţie, asigurarea unei presiuni constante de-a lungul întregului sistem de distribuţie al municipiului Bucureşti şi al judeţului Ilfov, minimizarea impactul negativ asupra mediului înconjurător, prin reducerea emisiilor de gaze degajate în atmosferă", a mai spus domnul Valter.

"GDF Suez" construieşte o centrală eoliană de 80 milioane euro

"GDF Suez Energy" România investeşte circa 80 de milioane euro într-o centrală eoliană din Bărăgan - între Râmnicu Sărat şi Brăila - potrivit lui Frederic Bellon, directorul de Achiziţii şi Afaceri generale al companiei.

Domnia sa a subliniat: "În 2012 investim în clădiri, în parcul auto, în sistemul IT şi, în mod excepţional, anul acesta avem o investiţie mare în zona Bărăgan, unde dezvoltăm o centrală eoliană pentru a deveni producători de energie electrică. Lucrările au început la sfârşitul anului 2011, iar centrala va fi finalizată la sfârşitul acestui an. Investiţia totală se ridică la aproximativ 80 de milioa-ne de euro".

Capacitatea de producţie instalată a centralei eoliene va fi de 48 MW, potrivit reprezentanţilor companiei.

"GDF Suez Energy" România, filială a Grupului "GDF Suez", este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din ţara noastră, cu 1,4 milioane de clienţi. În 2009, "GDF Suez Energy" România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business.

"Distrigaz Sud Reţele", filiala de distribuţie a "GDF Suez Energy" România, a fost înfiinţată în martie 2008, ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie. Judeţele deservite de companie sunt Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb