Fonduri europene pentru centrul de colectare selectivă a deşeurilor din Hoghiz

Ovidiu Vrânceanu
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 4 iunie 2007

Fonduri europene pentru centrul de colectare selectivă a deşeurilor din Hoghiz

Investiţia este de circa două milioane de euro

În comuna Hoghiz va fi construit, în cel mult trei ani, un centru de colectare selectivă a deşeurilor, de transport, compactare şi valorificare a acestora. Potrivit declaraţiilor directorului executiv al Agenţiei de Dezvoltare Durabilă (ADDJ) a Judeţului Braşov, Ionuţ Ţaţa, acest centru va fi construit prin intermediul unei finanţări PHARE, acordat proiectului "Ges­tionarea deşeurilor menajere în localităţile din zona de nord a judeţului Braşov".

Proiectul cuprinde două etape, respectiv un proiect pregătitor (realizarea studiilor şi proiectelor necesare, realizarea cererii de finanţare pentru a doua etapă) şi un proiect de investiţii vizat.

Localităţile care vor beneficia de pe urma acestui proiect sunt comunele Hoghiz, Homorod, Caţa, Jibert, Buneşti, Ticuş, Ungra, Racoş şi oraşul Rupea, acestea totalizând o populaţie de aproape 30.000 de persoane, pe o suprafaţă de 101.460 de hectare. În urma colaborării dintre localităţile amintite şi ADDJ Braşov, s-a obţinut, din fondurile PHARE pentru Coeziune Socială şi Economică, finanţarea pentru realizarea unui studiu de fezabilitate şi a unui studiu de impact de mediu, care urmează să demonstreze tehnic, eco­nomic şi din punct de vedere al mediului necesitatea pro­iectului propus. Valoarea ce va fi finanţată pentru realizarea proiectului pre­gătitor propus este de 30.000 de euro, iar valoarea estimată a viitorului proiect de investiţii este de 1,7 milioane de euro. După încheierea etapei pregătitoare, ADDJ Braşov va asista administraţia comunei Hoghiz pentru atragerea unei finanţări prin programul PHARE sau prin Programul Operaţional de Mediu pentru realizarea centrului amintit. Cofinanţarea investiţiei este de 10% şi va fi realizată de localităţile care vor beneficia de pe urma acestui proiect, care se vor reuni în cadrul unei asociaţii inter-regionale.

În judeţul Braşov mai există trei astfel de centre în execuţie prin fonduri obţinute de la Uniunea Europeană - la Predeal, Prejmer şi Bran. Alte trei localităţi îşi pregătesc documentaţia pentru obţinerea fondurilor necesare în vederea începerii investiţiilor - Zăr­neşti, Feldioara şi Victoria.

Iniţiativa construirii acestor centre este extrem de importantă, având în vedere că datorită legislaţiei în domeniu, majoritatea haldelor neconforme din judeţul Braşov, inclusiv cele existente în zona proiectului de la Hoghiz, vor trebui să fie închise până la mijlocul anului 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb