FORĂRI NERENTABILE ÎN ROMÂNIA, EGIPT ŞI KURDISTANUL IRAKIAN Pierderile Petroceltic, de peste 3,5 ori mai mari în primul semestru

V.B.
Companii #Energie / 17 septembrie 2014

Compania petrolieră irlandeză Petroceltic a raportat astăzi pierderi de 57,4 milioane dolari în primul semestru din 2014, faţă de un rezultat negativ de 16,1 milioane dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, cauzate, în principal, de amortizarea cheltuilelor de exploatare în ţara noastră, Egipt şi Kurdistanul irakian, se arată într-un document publicat pe site-ul firmei.

Petroceltic deţine 40% din drepturile comerciale asupra blocurilor Ex-28 Est Cobălcescu şi Ex-27 Muridava în sectorul românesc al Mării Negre, unde firma irlandeză caută petrol şi gaze naturale. Compania este operatorul lucrărilor de explorare din aceste perimetre, care se întind pe o suprafaţă totală de circa 2.000 de kilometri pătraţi.

Firma a înregistrat cheltuieli de exploatare totalizând 64,3 milioane dolari în S1 2014, dintre care 8,1 milioane dolari pentru forarea celui de-al doilea puţ în perimetrele din ţara noastră.

Puţul Muridava-1 a fost forat la sfârşitul primului trimestru, la o adâncime de 2,747 km. Costul lucrării a fost amortizat, întrucât nu au fost descoperite suficiente cantităţi de hidrocarburi pentru a începe exploatarea comercială, mai informează comunicatul.

Petroceltic a obţinut în octombrie 2011 licenţe de exploatare în ţara noastră pentru o perioadă iniţială de 3 ani, care poate fi extinsă cu maximum 7 ani.

"Autorităţile române de licenţiere şi-au anunţat recent sprijinul pentru extinderea perioadei iniţiale de exploatare cu 18 luni, iar partenerii pentru fiecare din licenţele deţinute analizează acum rezultatele celor mai recente forări, cu raportare la datele existente, pentru a evalua posibilele zone care pot fi explorate pe viitor", se mai arată în raportul Petroceltic.

Compania estimează, pentru acest an, cheltuieli de investiţii în valoare totală de 100 milioane dolari în perimetrele din România, Bulgaria, Italia, Grecia, Algeria, Egipt şi Kurdistanul irakian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb