Fortech Investments investeşte în start-up-ul medical care redă independenţa celor cu mobilitate scăzută

G.D.
Companii / 19 iulie 2022

Fortech Investments investeşte în start-up-ul medical care redă independenţa celor cu mobilitate scăzută

Fortech Investments investeşte în start-up-ul medical UpLyft al cărui produs le permite pacienţilor cu mobilitate scăzută să se poată muta singuri din pat în căruciorul cu rotile, în mai puţin de un minut, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, produsul reprezintă o premieră pe piaţa medicală, este primul sistem de "self transfer" de acest fel, şi este construit în San Diego conform standardelor FDA (Administraţia pentru alimente şi medicamente). Cu ajutorul lui, în mai puţin de un minut, orice persoană cu mobilitate redusă se poate muta singură din pat în căruciorul cu rotile. Inovaţia îi ajută atât pe pacienţi, cât şi pe cei care lucrează în spitale şi alte instituţii medicale. Până acum, mutarea se făcea doar cu asistenţă din partea cadrelor medicale sau aparţinătorilor care, nu de puţine ori, ajung să aibă probleme şi accidente la spate, compensaţiile ajungând la 20 de miliarde de dolari, anual, în SUA.

Domeniul tehnologiei medicale este unul de interes pentru Fortech Investments, fiind un segment în care compania de investiţii deţine o experienţă tehnică vastă. Ca şi divizie a unei firme de servicii, compania investeşte activ în start-up-uri din industrii pe care le cunoaşte şi în care activează, tocmai pentru a le oferi toate resursele şi cunoştinţele care să îi ajute pe fondatori să avanseze şi să îşi crească companiile mai rapid decât ar face-o pe cont propriu. Această investiţie vine după ce, anul trecut, Fortech Investments a investit şi în Telios, primul start-up românesc de telemedicină.

"Am ales să investim în UpLyft în primul rând pentru că ne-a impresionat produsul lor şi gradul de inovaţie pe care au reuşit să îl aducă în acest domeniu. Este un produs care are un impact vizibil asupra calităţii vieţii oamenilor şi a îmbunătăţirii condiţiilor din instituţiile medicale. De asemenea, suntem atenţi şi activi în această nişă de home-care, după ce anul trecut am investit în Telios, un alt start-up care inovează domeniul medical şi vom căuta să profităm cât mai mult de sinergia pe care o creează start-up-urile din portofoliu cu activitatea pe care o desfăşoară Fortech," declară Valentin Filip, Director de Investiţii în cadrul Fortech Investments.

UpLyft are o echipă solidă în spate, cu membri cu experienţă şi vechime în industrie, care au ajutat produsul să ajungă unde este în prezent. Dar, la fel ca multe start-up-uri de succes, povestea a început într-un garaj, în 2016, după ce fiul unui prieten al fondatorului Anton Simson a devenit paraplegic în urma unui accident de bicicletă. Treptat, acesta a început să caute o soluţie pentru a le uşura părinţilor munca. Cinci ani şi nouă prototipuri mai încolo, produsul a ajuns în forma finală şi fondatorii îşi îndeplinesc misiunea de "a readuce independenţa celor care suferă de probleme de mobilitate şi să îi protejeze pe cei care au grijă de ei, evitând leziunile provocate de ridicarea manuală a pacienţilor," spune Craig Misrach, Preşedinte şi CEO al UpLyft, subliniază sursa citată.

"Aşteptăm cu entuziasm să demarăm proiecte pe termen lung cu noul nostru partener, Fortech Investments, ale cărui resurse inteligente şi expertiză în software se aliniază îndeaproape cu planurile noastre viitoare de dezvoltare. Pe măsură ce începem să ne extindem, UpLyft este încrezător de perspectiva comercializării pe piaţa europeană, în 2023", continuă Craig Misrach.

Până acum, compania UpLyft a primit deja pre-comenzi în valoare de 200.000 de dolari şi au 15 patente americane şi internaţionale. Cu această nouă rundă de finanţare de 760.000 de dolari (din care 185.000 de la Fortech Investments) vor mai produce o serie de aparate şi îşi vor extinde potenţialul de vânzări şi promovare, atât în rândul pacienţilor cât şi în rândul instituţiilor, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb