Fortewss Reit achiziţionează Eli Park 1 de la Element Industrial şi Paval Holding

Comunicate de presă / 6 septembrie 2021

Fortewss Reit achiziţionează Eli Park 1 de la Element Industrial şi Paval Holding

Fortress, unul dintre cele mai mari trusturi de investiţii imobiliare (REIT) din Africa de Sud, a achiziţionat ELI Park 1 de la Element Industrial şi Paval Holding. ELI Park 1, un parc industrial de clasă A, localizat în cel mai nou hub logistic din nord-vestul Bucureştiului, zona - Buftea-Chitila, a devenit astfel prima lor achiziţie logistică din România, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Pentru noi, Romania este una dintre cele mai interesante pieţe în ceea ce priveşte investiţiile în logistică pe termen lung, la nivel global, datorită potenţialului ridicat de creştere industrială şi a consumului, precum şi datorită proximităţii faţă de Europa de Vest. Aici, vedem o piaţă în plină dezvoltare cu nenumărate oportunităţi de investiţii imobiliare pentru Fortress. Suntem selectivi şi intenţionăm să ne creştem portofoliul de depozitare de înaltă calitate din Europa Centrala şi de Est (CEE), în următorii ani. La începutul acestui an am achiziţionat primele noastre active logistice în Polonia. Această tranzacţie arată că nu suntem străini de regiune, având în vedere faptul că suntem cel mai mare acţionar al NEPI Rockcastle Plc, activ în segmentul spaţiilor de retail, cu o creştere ridicată în CEE," spune Steven Brown, CEO al Fortress REIT Limited.


"Suntem mulţumiţi că prin dezvoltarea ELI Park 1 la standarde ridicate am atras un nou jucător pe piaţa locală, cel mai mare proprietar şi dezvoltator de logistică din Africa de Sud, care aduce o experienţă valoroasă în România", explică Andrei Jerca, Managing Director, Element Industrial. "Această tranzacţie confirmă zona Buftea-Chitila drept al treilea hub logistic din proximitatea Bucureştiului şi, totodată, puterea de dezvoltare a Element Industrial, recunoscută de un gigant imobiliar mondial", adaugă el.

ELI Park 1 este un parc logistic, de clasă A, cu o suprafaţă închiriabilă brută de 50.000 mp, localizat la 15 minute de nordul Bucureştiului şi la 5 minute de şoseaua de centură, în imediata vecinătate a conexiunii cu viitoarea A0. Este de aşteptat ca această investiţie în infrastructură să modifice industria logistică din capitală. ELI Park 1 este închiriat unor companii precum: Arctic, Decor Floor, Dentotal, Euro Games Technology Romania, Kalapod, Mobilier 1, Novomatic sau Paste Băneasa.

ELI Park 1 a fost dezvoltat în joint-venture de către Element Industrial (un business fondat de investitorul Ionuţ Dumitrescu) şi Paval Holding (un fond de private equity fondat de antreprenorii Dragoş şi Adrian Pavăl). Tranzacţia a fost coordonată de o echipă comună din partea vânzătorului alcătuită din specialiştii: Diana Nanu şi Alexandra Popa de la Element Group alături de Karina Paval şi Narcisa Stanimir reprezentând Paval Holding, asistată de compania de consultanţă imobiliară CBRE Romania (condusă de Mihai Patrulescu) şi experţii legali de la Kinstellar, (reprezentată de Alexandru Mocănescu). De asemenea, din partea cumpărătorului, tranzacţia a fost coordonată de către Steven Brown, Howard Penny şi Maciej Tuszynski de la Fortress, asistaţi de Bogdan Papandopol, împreună cu Perry Zizzi, de la Dentons, Cushman & Wakefield Echinox (condusă de Tim Wilkinson) şi PWC (condusă de Cornelia Bumbacea).

Parte a Element Group, cu investiţii variate în logistică, retail şi birouri, Element Industrial este unul dintre cei mai activi jucători locali pe piaţa de logistică din ţară. Pandemia a creat noi oportunităţi pentru piaţa de logistică, în contextul accelerării digitalizării şi creşterii pieţei de e-commerce. Prin diversitatea produselor din protofoliul Element Industrial, dezvoltatorul şi-a propus să fie un partener flexibil pentru chiriaşii de spaţii logistice din România. Pe lângă investiţiile din hub-ul Buftea-Chitilea, Element Industrial are în desfăşurare mai multe proiecte situate în oraşe precum Bacău, Ploieşti sau Piteşti. Obiectivul ambiţios al companiei este de a dezvolta 500.000 mp până la finele lui 2026.

Toate proiectele sub marca "ELI Parks" sunt dezvoltate conform standardelor internaţionale de clasă A, având principalul obiectiv de a acoperi pe deplin nevoile potenţialilor chiriaşi, indiferent de domeniul în care aceştia activează. În acest context, conceptele utilizate în dezvoltarea parcurilor permit flexibilitate în acomodarea unei game largi de nevoi, atât tehnice, cât şi operaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb