Fortune Business Insights: Piaţa materialelor de construcţii verzi creşte rapid

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 16 mai 2023

Fortune Business Insights: Piaţa materialelor de construcţii verzi creşte rapid

Piaţa globală a materialelor de construcţii ecologice a crescut rapid în ultimii ani, în condiţiile în care tot mai mulţi proprietari, dezvoltatori imobiliari şi arhitecţi caută să reducă impactul proiectelor lor asupra mediului şi să creeze clădiri mai durabile, potrivit unui raport publicat în luna martie de Fortune Business Insights, care anticipează că industria de profil va continua să se extindă în următorii ani.

Raportul, preluat de globenewswire.com, menţionează că materialele de construcţii verzi includ ferrock (rocă bogată în fier obţinută din materiale reciclate, folosită de obicei în locul cimentului), baloţi, bambus, plastic reciclat, lemn şi beton de cânepă. Aceste materiale sunt realizate din resurse regenerabile sau reciclate, fiind concepute pentru a minimiza impactul clădirilor asupra mediului.

Producătorii de materiale de construcţii ecologice care activează pe piaţa mondială sunt, conform sursei citate: PPG Industries, DuPont, Forbo International SA, Interface Inc., Kingspan Group Plc, Lafarge, BASF SE, Owens Corning, National Fiber, RedBuilt LLC, CertainTeed Corp., Binderholz GmbH, Bauder Ltd., Alumasc Group.

Cererea de materiale de construcţii verzi - susţinută de dezvoltarea structurilor eficiente din punct de vedere energetic

Dezvoltarea tot mai extinsă a structurilor eficiente din punct de vedere energetic susţine cererea de materiale de construcţii ecologice, potrivit raportului Fortune Business Insights, care menţionează: "În zilele noastre, materialele de construcţii ecologice câştigă tot mai multă popularitate, deoarece dezvoltarea structurilor eficiente din punct de vedere energetic este în creştere la nivel mondial. Acest lucru ajută la menţinerea echilibrului ecologic în natură. Numeroase provocări de mediu, precum epuizarea resurselor naturale, schimbările climatice anormale, pierderea biodiversităţii, contaminarea resurselor de apă dulce şi poluarea atmosferică pot fi prevenite prin utilizarea pe scară largă a materialelor de construcţii ecologice. Prin urmare, acestea sunt considerate cea mai potrivită alternativă la materialele de construcţii tradiţionale".

Piaţa materialelor de construcţii ecologice este stimulată de următorii factori, conform raportului: creşterea conştientizării asupra mediului, în măsura în care tot mai mulţi oameni devin conştienţi de impactul negativ pe care îl poate avea construcţia asupra mediului; există o cerere din ce în ce mai mare pentru materiale de construcţii mai durabile şi mai ecologice; adoptarea de reglementări de mediu şi acordarea de stimulente guvernamentale; economii de costuri - materialele de construcţii verzi pot ajuta la reducerea consumului de energie şi apă, ceea ce duce la economii de costuri pe termen lung pentru proprietarii şi operatorii de clădiri.

Materialele de construcţii verzi au şi beneficii pentru sănătate, prin îmbunătăţirea calităţii aerului din interior şi reducerea expunerii la substanţe chimice nocive, conform Fortune Business Insights.

Costurile iniţiale mari şi disponibilitatea limitată a materialelor de construcţii ecologice limitează cererea

Cererea de profil este limitată de următoarele constrângeri aduse în atenţie de raportul citat:

- costuri iniţiale mai mari: materialele de construcţii ecologice pot fi mai scumpe decât materialele tradiţionale, ceea ce le poate face mai puţin atractive pentru unii proprietari şi dezvoltatori de clădiri;

- disponibilitate limitată: unele materiale de construcţii ecologice, în special cele realizate din resurse regenerabile, pot avea o disponibilitate redusă;

- lipsa de conştientizare şi educaţie în domeniu: multe persoane încă nu sunt conştiente de beneficiile materialelor de construcţii ecologice din lipsă de educaţie şi formare în legătură cu utilizarea lor;

- provocări tehnice: unele materiale de construcţii ecologice pot fi mai dificil de lucrat sau necesită specializare din partea lucrătorilor, ceea ce poate spori complexitatea proiectelor de construcţii.

Per ansamblu, deşi există mai multe provocări pentru creşterea pieţei materialelor de construcţii ecologice, se aşteaptă ca factorii care o stimulează să continue să depăşească constrângerile în următorii ani, pe măsură ce mai mulţi oameni devin conştienţi de beneficiile practicilor de construcţie durabile, astfel că cererea de asemenea materiale va continuă să sporească, potrivit raportului citat.

Statele Unite ale Americii au una dintre cele mai mari pieţe de materiale de construcţii ecologice din lume

Piaţa materialelor de construcţii ecologice variază semnificativ de la o regiune la alta, unele zone înregistrând rate de creştere şi o cerere mai mari decât altele, notează raportul citat. Conform Fortune Business Insights, piaţa materialelor de construcţii ecologice este bine consolidată în America de Nord, datorită reglementărilor guvernamentale din domeniu, stimulentelor şi cererii din partea consumatorilor. Statele Unite au una dintre cele mai mari pieţe de materiale de construcţii ecologice din lume, cu accent pe materiale reciclate, materiale cu emisii scăzute şi materiale eficiente din punct de vedere energetic.

Raportul arată că Europa este o altă piaţă matură a materialelor de construcţii ecologice, cu un accent puternic pe practicile durabile de construcţie şi pe certificările de construcţie ecologică. Regiunea este lider în dezvoltarea materialelor regenerabile, cum sunt produsele pe bază de lemn. Aşteptările arată că Europa va înregistra o creştere considerabilă pe piaţa analizată, pe fondul cererii mari de materiale de construcţii ecologice pentru segmentele de ospitalitate şi agrement.

În regiunea Asia-Pacific există una dintre pieţele de materiale de construcţii ecologice cu creştere rapidă, determinată de urbanizarea rapidă, de extinderea gradului de conştientizare asupra mediului şi de stimulentele guvernamentale. Potrivit raportului, China este cea mai mare piaţă a materialelor de construcţii ecologice din regiune, axată pe materiale regenerabile şi materiale eficiente din punct de vedere energetic.

În America Latină, piaţa materialelor de construcţii ecologice este încă în curs de dezvoltare, dar este aşteptată să crească rapid în următorii ani, determinată de cererea în creştere pentru clădiri durabile şi de stimulentele guvernamentale, notează sursa citată, adăugând că Brazilia şi Mexicul sunt cele mai mari pieţe de profil din regiune.

Potrivit Fortune Business Insights, piaţa materialelor de construcţii ecologice din Orientul Mijlociu şi Africa se află încă în faza incipientă de dezvoltare, dar se aşteaptă ca aceasta să crească rapid în următorii ani, determinată de extinderea urbanizării şi a iniţiativelor guvernamentale. Emiratele Arabe Unite şi Africa de Sud sunt cele mai mari pieţe de profil din regiune. Concluzionând, raportul arată că piaţa materialelor de construcţii ecologice creşte rapid în întreaga lume, alimentată de o conştientizare tot mai mare a publicului cu privire la protecţia mediului, de reglementări şi stimulente guvernamentale şi de economii de costuri. Cu toate acestea, piaţa este încă relativ mică în comparaţie cu piaţa totală a materialelor de construcţii şi există diferenţe regionale semnificative legate de creştere şi cerere.

(Articol preluat din revista BURSA Construcţiilor)

Fortune Business Insights: Pe piaţa materialelor de construcţii ecologice există numeroase companii mari, mici şi mijlocii care investesc în principal în activităţi extinse de cercetare şi dezvoltare, cu scopul de a lansa materiale de ultimă generaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb