Fost ministru bosniac, arestat pentru obstrucţionarea justiţiei

Ioana Dogaru
Internaţional / 26 ianuarie 2016

Fostul ministru bosniac al securităţii, Fahrudin Radoncic, care conduce al doilea mare partid al musulmanilor din Bosnia (SBB, aflat la putere), a fost arestat luni pentru obstrucţionarea justiţiei în procesul unui presupus baron al drogurilor din Kosovo, relatează AFP.

"Suspectul face obiectul unei anchete, fiind bănuit de obstrucţionarea justiţiei", a anunţat parchetul într-un comunicat, fără a da alte detalii.

Potrivit aceleiaşi surse, au loc percheziţii în curs în mai multe locuri. Presa locală a relatat că poliţia a controlat în special birourile celui mai mare grup de presă din ţară, Dnevni Avaz, fondat de Radoncic, care este deputat în parlamentul central bosniac.

Într-un comunicat, publicat pe site-ul ziarului Dnevni Avaz, partidul lui Radoncic a denunţat "abuzul comis împotriva statului de drept de către indivizi ai mafiei judiciare" şi o "tentativă de eliminare a adversarilor politici".

Acelaşi ziar a publicat fotografii ale membrilor unităţilor speciale ale poliţiei, cu cagule şi arme în sediile redacţiei şi a denunţat o "presiune brutală asupra libertăţii presei şi o tentativă de intimidare".

Într-un comentariu publicat luni, ziarul menţionat afirmă că unii responsabili politici şi judiciari pregătesc arestarea lui Radoncic.

La 11 ianuarie, Bakir Dautbasic, un înalt responsabil în Ministerul Securităţii şi un apropiat al lui Radoncic, precum şi soţia sa, au fost arestaţi pentru obstrucţionarea justiţiei în procesul lui Nasser Kelmendi.

În cursul unei audieri, ca urmare a arestării soţilor Dautbasic, un procuror, citat de presa locală, a afirmat că aceştia exercitaseră presiuni asupra unui martor în procesul lui Kelmendi - care a început în ianuarie 2015 la un tribunal din Pristina - "pentru a nu menţiona numele lui Fahrudin Radoncic".

Kelmendi, un bosniac născut în Kosovo, este acuzat că ar fi fost liderul unei reţele criminale organizate în regiune, dar şi de trafic de droguri şi asasinate, aminteşte AFP.

El este inculpat în special pentru trafic cu mai multe sute de kilograme de heroină şi producţia de circa 150.000 de pastile de ecstasy, precum şi pentru asasinarea în 2007 a unui membru important al lumii interlope bosniace, Ramiz Delalic, a mai precizat sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb