Fosta soţie a lui Dan Condrea, dezvăluiri despre legăturile patronului Hexi Pharma cu SIE

Laura Boico
Companii / 26 mai 2016

Actualizare 19:48 Dîncu, despre decesul lui Condrea: "Nu cred în scenarii, aştept o variantă raţională, cu probe"

Vicepremierul Vasile Dîncu a afirmat astăzi că ipotezele vehiculate în cazul decesului patronului Hexi Pharma sunt mai degrabă scenarii care nu au legătură cu realitatea şi a punctat că nu crede în acestea.

"Ca sociolog care mă ocup de imaginar, mi se pare fascinant; din păcate, nu mai pot să exercit această pasiune acum. Din perspectiva guvernamentală, cred că avem mai degrabă o desfăşurare a unor scenarii care nu au legătură cu realitatea în acest moment. Aşteptăm organele de anchetă, care ne vor spune cu siguranţă care este adevărul în aceste cazuri (...). Nu cred în aceste scenarii, aştept o variantă raţională, cu probe, una dovedită", a declatat vicepremierul, potrivit unor surse din media.

Dîncu a mai spus că ceea ce se comunică în acest moment în spaţiul public face parte mai degrabă din zona teoriei complotului.

"Sociologic, este normal acest lucru, este o zonă unde ani de zile a lipsit informaţia şi acolo unde nu există informaţie, prin zvonuri şi prin scenarii ale teoriei complotului, se creează un surogat de informaţie. Oamenii vor să-şi explice raţional ce se întâmplă şi atunci apelează inclusiv la fantasme şi la imaginaţia bogată, pentru a-şi explica lucruri pe care nu au cum să le verifice altfel", a precizat vicepremierul.

În ceea ce priveşte modul în care Executivul a intervenit după scandalul Hexi Pharma, Dîncu a spus că acesta a acţionat cu toate mijloacele pe care le avea la dispoziţie pentru a rezolva această problemă.

"Guvernul a acţionat cu ceea ce avea la dispoziţie, şi-a asumat premierul interimatul la nivelul Ministerului Sănătăţii, pentru că este forţa şi viteza maximă de decizie pe care o poate lua o echipă guvernamentală prin această metodă. Pe de altă parte, s-a constituit o echipă de consilieri din afară, din diverse domenii ale zonei Sănătăţii, de la zona managementului, medicamentelor, institutelor de cercetare. Ei fac acum un plan de măsuri de urgenţă, au început un sistem de controale inclusiv din zona premierului - a Corpului de control - în spitalele din România", a adăugat acesta.

Dîncu a precizat că sunt probleme sistemice în zona sănătăţii, de management, care ţin de legislaţie "incoerentă, veche, şi "probabil probleme de corupţie, aşa cum s-a văzut din acest scandal, chiar dacă nu avem o decizie judecătorească".

(S.A.)

----------

Fosta soţie a lui Dan Condrea s-a prezentat în această dimineaţă la Tribunalul Bucureşti, după ce a contestat programul de vizitare pentru copil. După divorţul celor doi, copilul a fost luat de patronul Hexi Pharma, iar fosta soţie trebuia să respecte un program de vizitare bine stabilit de judecători, transmit televiziunile de ştiri.

"Sunt probe temeinice că este un copil abuzat de ambii părinţi, inclusiv de mama vitregă", a specificat femeia, de pe treptele Tribunalului Bucureşti.

De asemenea, femeia le-a arătat jurnaliştilor o fotografie de la nunta cu Dan Condrea, în care spune că apare un colonel de la serviciul Doi şi'un sfert, Iancu Damian, precizând că aceasta este dovada că fostul ei soţ a fost mereu filat de serviciile secrete.

"Cu siguranţă a fost ofiţer SIE. A fost filat în permanenţă de agenţi SIE şi CIA", le-a spus Laura Georgescu jurnaliştilor prezenţi la tribunal.

"Erau prezenţi în calitate de invitaţi şi ai fostului soţ şi ai rudelor mele, erau parte dintre ei prieteni din SRI. Prietenii mei cam sunt în SRI. De exemplu, Irina Buleandră Cristea, Lupu Claudiu, ofiţer SRI. Acesta era mediul în care mă învârteam. De dinainte de Revoluţie erau în anturajul familiei mele, alături de familia Gheorghe Petricu, care erau la dreapta cuplului Ceauşescu. Am venit să dezmint în faţa doamnei judecător informaţia că Dan Alexandru Condrea nu ar fi fost filat. Dan Alexandru Condrea a fost filat în permanenţă, cum şi eu am fost filată în permanenţă, de când m-am născut şi până în prezent. (...) Părinţii mei, prin prietenii lor, erau indirect în anturajul familiei Ceauşescu şi atunci eram filaţi foarte strâns. Tatăl meu era ofiţer militar, eram monitorizaţi foarte atent", a precizat femeia.

De asemenea, aceasta nu crede că Dan Condrea s-a sinucis: "Sigur nu. Pentru că el a fost tot timpul partea activă, luptătorul din familie şi un om care este atât de activ nu îşi direcţionează agresivitatea către propria persoană. Dacă îl speria presiunea nu mai înfiinţa 10 firme."

Ea a mai declarat că Dan Condrea dacă nu divorţa de ea atunci ar fi trăit şi acum.

Mai mult, aceasta susţine că Dan Condrea a dat şpăgi prin intermediari Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, aceasta precizând că are dovezi în acest sens, ascunse într-un seif şi pe care este dispusă să le pună la dispoziţia anchetatorilor.

"Protecţia în cazul Hexi Pharma a venit de la Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor", a spus femeia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb