Fostul director al ING Ralph Hamers, cercetat în cazul operaţiunilor de spălare de bani

G.U.
Internaţional / 9 decembrie 2020

Fostul director al ING Ralph Hamers, cercetat în cazul operaţiunilor de spălare de bani

Un tribunal olandez a cerut astăzi urmărirea în justiţie a şefului grupului bancar elveţian UBS, Ralph Hamers, în cazul operaţiunilor legate de spălarea de bani din perioada în care conducea banca olandeză ING Groep NV, transmit AFP şi Reuters, conform Agerpres.

În 2018, justiţia olandeză a ajuns la un acord amiabil cu ING în legătură cu un dosar de spălare de bani, grupul financiar olandez acceptând să plătească 775 milioane de euro. Procurorii au reproşat ING că a încălcat legislaţia olandeză în materie de prevenire a spălării banilor şi finanţarea terorismului "în mod structural şi timp de mai mulţi ani" prin faptul că nu a împiedicat utilizarea conturilor clienţilor săi pentru spălarea banilor între 2010 şi 2016.

Procurorii olandezi au informat că, din totalul de 775 milioane de euro, suma de 675 milioane de euro este considerată amendă, iar restul de 100 de milioane de euro reprezintă o redresare pentru beneficii obţinute în manieră ilicită, notează sursa citată.

Ralph Hamers, care a fost şeful ING în perioada 2013 - iunie 2020, a preluat UBS în noiembrie, iar miercuri grupul bancar elveţian şi-a exprimat "deplina încredere" în capacitatea sa de conducere.

Tribunalul din Haga a reluat investigaţiile în cazul ING, după ce unii investitori s-au declarat nemulţumiţi de verdict.

După ce ING a fost amendată, banca a angajat încă 500 de persoane pentru a combate operaţiunile legate de spălarea de bani. În prezent, ING are 3.500 de angajaţi care se ocupă de această problemă, din totalul celor 53.500 pe plan global.

Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb