Fotbal în mediu toxic

D.N.
Ziarul BURSA #Omul sf(M)inteste locul / 16 februarie 2011

Pumnul aplicat de Cristian Chivu unui adversar de la Bari şi discuţiile dintre Adrian Mutu şi interlopul constănţean Nuredin Beinur, redate sub formă de stenograme, au coborât echipa naţională de fotbal în topul simpatiei mai tare decât au făcut-o toate meciurile proaste ale ultimilor ani în ceea ce priveşte clasamentele FIFA.

Privind, citind şi ascultând simţi că nu doreşti să frecventezi un astfel de mediu, dominat de bani, porniri viscerale necontrolate şi interese mărunte. E greu de înţeles ce mai reprezintă aceşti tineri din punct de vedere moral. Nu se poate vorbi de exemple pe care ar trebui să le urmeze copiii dornici de glorie sportivă. Aşa stând lucrurile, nu trebuie să mai mire pe nimeni că sponsorii fenomenului fotbalistic autohton sunt tot mai puţini şi că afaceriştii serioşi evită orice contact cu sportul rege. E amuzant când auzi de dorinţa unora de a-şi lista echipele la bursă, în condiţiile în care toată activitatea pare să se desfăşoare lăutăreşte, după ureche. E o diferenţă între ce fac fotbaliştii şi ce fac patronii, dar există legături subterane, acţiunile unora influenţându-i decisiv pe ceilalţi. Într-un mediu viciat este imposibil să te dezvolţi armonios, e practic împotriva firii.

O întreagă pleiadă de fotbalişti, posesori ale unor talente discutabile, au ajuns să fie cunoscuţi mai mult pentru poveştile lor extra-sportive decât pentru ceea ce fac pe teren. Dacă din punct de vedere fotbalistic Adrian Cristea, Niki Mitea, Dacian Varga, Cristi Tănase (lista este extrem de lungă) sunt relativ necu-nos-cuţi raportându-ne inclusiv la publicul ne-microbist, pseudo întâmplările lor de iubire sunt de maximă notorietate. Prost sfătuiţi de prieteni dubioşi, consumatori de lichide sau substanţe de provenienţă incertă şi de domnişoare de condiţie îndoielnică, mulţi dintre fotbaliştii cu "nume" pretind mulţi bani şi la fel de mult respect, fără a catadicsi să ofere ceva în schimb. Dacă în ceea ce îl priveşte pe Chivu se pot găsi unele explicaţii, în cazul lui Mutu, toate scuzele născocite de omenire sunt lovite de nulitate. Aşa stând lucrurile, demersul selecţionerului Răzvan Lucescu de a face un minim de curăţenie la nivelul vestiarului echipei naţionale este lăudabil, chiar dacă rezultatele de pe teren nu-l ajută deloc. Moralitatea nu trebuie negociată în numele unor posibile performanţe, măcar la echipa naţională.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. patronii sunt insa mai rau ca ei, prea multi interlopi in fotbal

    1. Fotbalul a devenit o afacere a interlopilor, in special in zona de est a Europei.

      E complicat sa se faca ordine in acest domeniu, interesele sunt prea mari! 

      Mutu ar trebui studiat la cursurile de psihologie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb