FOTBAL ŞI BANI Abandonuri, depunctări, probleme financiare grave

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 21 decembrie 2016

Abandonuri, depunctări, probleme financiare grave

Finalul de an găseşte Liga 1 într-o situaţie foarte grea, semi-blocată sub o grămadă de probleme ale cluburilor, care indirect afectează şi competiţia. La finele săptămânii trecute un meci a fost întrerupt din cauza unor deficienţe de organizare ale gazdelor, în aceasta mai multe cluburi au fost pedepsite sportiv pentru greşeli financiare, dar speră ca la Comisia de Apel să scape de depunctările dictate de Comisia de licenţiere.

ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu şi Gaz Metan Mediaş au pierdut în această săptămână câte trei puncte, primele două echipe confruntându-se cu grave probleme financiare, în cazul formaţiei din Mediaş situaţia fiind mai complicată, au de plătit o datorie financiară către un club, din Bulgaria, care nu mai există. Din punctul de vedere al directorului Comisiei de licenţiere lucrurile sunt clare, Viorel Duru a declarat pentru Agerpres că cele trei cluburi nu şi-au achitat datoriile către angajaţi şi către alte cluburi până la data de 30 noiembrie aşa că pedeapsa nu putea fi evitată: "Procesul de monitorizare financiară a cluburilor are mai multe termene, începe din luna iunie şi continuă până la sfârşitul anului. Aceste trei cluburi, conform rapoartelor depuse la noi, au înregistrat datorii către proprii angajaţi şi alte grupări din transferurile de jucători la data 30 septembrie şi aveau termen de graţie două luni. Ţinând cont că nu au achitat datoriile la 30 noiembrie, prima instanţă a Comisiei de acordare a licenţelor a aplicat regulamentul, care spune clar - deducerea a trei puncte din clasamentul Ligii I". Comisia de Apel sesizată de echipele în cauză va decide în privinţa acestor cazuri vineri 23 decembrie. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne este ultima cale de atac, fiind posibil ca şi în aceste cazuri verdictul final să se dea după finalul campionatului.

Conform regulamentului, deducerea de puncte se va aplica la finalul sezonului regulat al Ligii I. CFR Cluj şi ASA Târgu Mureş au început actualul sezon al Ligii I cu penalizări cu câte 6 puncte fiecare din cauza neîndeplinirii criteriilor de licenţiere, iar ACS Poli Timişoara a avut o penalizare de 14 puncte, 6 pentru neîndeplinirea condiţiilor de licenţiere şi 8 pentru faptul că nu a îndeplinit baremul de puncte în stagiunea precedentă. Pandurii Târgu Jiu se confruntă cu probleme financiare grave, urmând ca în pauza de iarnă să se despartă de mai mulţi fotbalişti, care nu sunt de accord cu diminuarea contractelor, nici la ASA Târgu Mureş situaţia nu este mai fericită, chiar s-a speculat că după pauza de iarnă echipa nu îşi va mai continua activitatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb