FOTBAL ŞI BANI Dosarele de licenţiere sunt beton, la fel şi terenurile

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 2 martie 2018

Dosarele de licenţiere sunt beton, la fel şi terenurile

Fotbalul autohton şi-a luat o săptămână de vacanţă din cauza vremii nefavorabile. A fost nevoie de patru zile de ninsoare şi temperaturi scăzute şi toate competiţiile au fost date peste cap.

Dacă la ligile inferioare există un întreg "alai" de scuze, mai mult sau mai puţin ancorate în realitate, la Liga 1 lucrurile ar trebui să stea complet diferit. Unul dintre motivele pentru care nu s-au disputat partide în ultimele 48 de ore şi nu se vor disputa în zilele următoare este acela al terenurilor impracticabile, îngheţate. Practic se poate acest lucru, teoretic este imposibil, având în vedere că în dosarul de licenţiere unul dintre criteriile pentru obţinerea licenţei este acela legat de existenţa unui sistem de încălzire al terenului. Există chiar o Comisie de omologare a terenurilor, care verifică aceste instalaţii. Terenurile îngheţate de acum sunt o dovadă a faptului că fie respectivele sisteme nu există decât în hârtiile din dosare, fie cluburile fac economie şi nu le pun în funcţiune. În ambele cazuri cluburile ar trebui să suporte consecinţele.

În prima etapă (de astăzi până luni) urmau să se dispute, în play-off CFR Cluj - CSM Poli Iaşi; FCSB - FC Viitorul şi CS Universitatea Craiova - Astra Giurgiu, iar în play-out: FC Botoşani - Juventus; Dinamo - Gaz Metan; Chiajna - Sepsi; Voluntari - ACS Poli. Liga Profesionistă de fotbal a justificat amânarea: "S-a adoptat decizia amânării începutului fazei a II-a a Campionatului Naţional Liga 1 având în vedere:- temperaturile deosebit de scăzute şi ninsorile abundente ce au cuprins întreaga ţară, devenite deja de notorietate;- avertizările meteorologice pentru următoarea perioadă, ce cuprinde şi zilele în care au fost programate iniţial jocurile primei etape a play-off-ului şi play-out-ului; - solicitările şi acordurile venite din partea majorităţii cluburilor participante la Campionatul Naţional Liga 1 Betano; - acordul televiziunilor partenere ce asigură producţia televizată a jocurilor". Astfel, după acest episod de viscol toate jocurile etapei I din play-off vor fi disputate în locul etapei a 2-a, în aceeaşi configuraţie. Întregul calendar competiţional al play-off-ului este devansat cu o etapă, urmând a se finaliza în weekendul 19-20 mai 2018, în loc de 12-13 mai cum fusese stabilit iniţial. În ceea ce priveşte play-out-ul, calendarul competiţional, până la etapa a IX-a inclusiv, este devansat cu o etapă. Etapa a 10-a a play-out-ului se va disputa în perioada 15-17 mai 2018, urmând ca restul etapelor rămase de disputat să fie jucate conform programării iniţiale.

Pe de altă parte, Federaţia Română de Fotbal a reprogramat/amânat trei dintre cele patru meciuri din sferturile de finală ale Cupei României, dar preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, susţine că amânările pot avea loc doar în cazuri de forţă majoră.

Până pe 31 martie cluburile trebuie să depună la FRF dosarele de licenţiere, poate cu această ocazie vor fi verificate şi sistemele de încălzire ale terenului de joc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb