ZIARUL BURSA

02 martie 2018
Ediţia din 15.08.2024
"Continuaţi să alergaţi, dar nu în direcţia greşită!"

PRIM-VICEPREŞEDINTELE COMISIEI EUROPENE DESPRE REFORMA JUSTIŢIEI DIN ROMÂNIA: "Continuaţi să alergaţi, dar nu în direcţia greşită!"

A.V.Anticorupţie / 2 martie 2018

Prim-vicepreşedintele Comi­siei Europene, Frans Ti­mmermans, este de părere că în ultimii 20 de ani s-au realizat foarte multe în privinţa consolidării sistemului de Justiţie din Româ­nia, iar demersul trebuie să continue în direcţia bună, întrucât ne aflăm pe ultima sută de metri.

Domnia sa a declarat ieri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Bucureşti: "S-au realizat foarte multe în 20 de ani, în privinţa consolidării sistemului de Justiţie, crearea unei Justiţii cu adevărat independente în România. S-au realizat foarte multe în cei 11 ani de când România s-a alăturat Uniunii Europene, cu Mecanismul de cooperare şi de verificare (MCV) în vigoare. E ca şi cum aţi alerga la un maraton, iar acum sunteţi pe ultima sută de metri. Mesajul meu este: continuaţi să alergaţi, dar nu în direcţia greşită! Alergaţi în continuare către finish, pentru că aproape aţi ajuns acolo. Mai sunt doar câteva recomandări ale Comisiei care încă trebuie îndeplinite, nu vă opriţi, nu staţi în loc, nu începeţi să alergaţi în direcţia opusă!".

Vizită.... după Ion Luca...Timmermans

Cornel CodiţăEditorial / 2 martie 2018

Cornel Codiţă

În varianta lui Caragiale, vizita este prilejuită de onomastica zvăpăiatului de vreo opt anişori al doamnei Maria Popescu, Ionel. Nimic important nu se întîmplă pînă la acest moment. Vîrtejul evenimentelor începe odată cu naraţiunea. În varianta Timmermans, Ionel, care nu mai are de mult doar opt anişori de democraţie, ci e ditai haidamacul de vreo două zeci şi şapte de ani şi mai bine, se comportă cu lumea din jur cam în acelaşi registru de bună creştere ca şi odrasla doamnei Popescu.

"Aşteptările de creştere a dobânzilor la depozite nu mai sunt realiste"

FLORIN DĂNESCU, ARB, DESPRE EFECTELE PLAFONĂRII DOBÂNZILOR: "Aşteptările de creştere a dobânzilor la depozite nu mai sunt realiste"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 2 martie 2018

Actualizare 15:35 Gheorghe Piperea reacţionează la declaraţiile bancherilor referitoare la dobânzile la depozite

Într-un mesaj postat astăzi pe pangina sa de Facebook, avocatul Gheorghe Piperea declară că afirmaţiile bancherilor referitoare la plafonarea dobânzilor sunt nefondate.

----------

Creditarea din ţara noastră este compromisă, avertizează Florin Dănescu, pre­şe­dintele executiv al Asociaţiei Româ­ne a Băncilor (ARB), răspunzând unor întrebări referitoare la proiectul de lege care vizează plafonarea dobânzilor la maxim de 2,5 ori mai mult decât dobânda de referinţă pentru creditele ipotecare şi imobiliare şi la cel mult 18% pentru cele de consum.

Surse: Preşedintele CEFC China Energy, investigat pentru presupuse infracţiuni economice

NU ESTE DE MIRARE CĂ CHINEZII NU AU AVUT NICIO PROBLEMĂ CU ANCHETA DIICOT DE LA ROMPETROL, Surse: Preşedintele CEFC China Energy, investigat pentru presupuse infracţiuni economice

(A.V.)Internaţional / 2 martie 2018

Actualizare 16:35 Autorităţile din Shanghai au preluat controlul asupra managementului CEFC China Energy

Shanghai Guosheng Group, o agenţie de investiţii controlată de guvernul municipal din Shanghai, a preluat controlul asupra managementului şi operaţiunilor de zi cu zi ale conglomeratului CEFC China Energy, informează un articol publicat astăzi în cotidianul South China Morning Post, citat de Agerpres.

-------

Ye Jianming, preşedintele gigantului CEFC China Energy, grupul chinez care a semnat, în decembrie 2016, un acord pentru preluarea pachetului majoritar al KMG International (fostul Rompetrol Group, care deţine pachetul majoritar la Rompetrol Rafinare), a fost investigat de autorităţile chineze pentru presupuse infracţiuni economice, conform unei surse citate de Reuters.

Maxim istoric pentru acţiunile "Aerostar", după cererea de ofertă de la "Raytheon"

POSIBIL CONTRACT PENTRU PIESELE NECESARE SISTEMELOR PATRIOT Maxim istoric pentru acţiunile "Aerostar", după cererea de ofertă de la "Raytheon"

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 2 martie 2018

Acţiunile "Aerostar" Bacău (simbol bursier ARS) au urcat, ieri, cu 6,5%, la 5,24 lei/unitate, evaluarea companiei pe bursă ajungând la maximul istoric - de 797,93 milioane de lei, după ce compania americană Raytheon a anunţat că a emis o cerere de ofertă către societatea băcăuană, pentru a obţine mai multe informaţii despre piesele care ar putea fi fabricate la Bacău pentru radarul Patriot, parte din sistemul de rachete Patriot.

ONG-urile îi cer premierului Dăncilă să intervină în procesul statului român cu Gabriel Resources

ÎN ARBITRAJUL DE LA ICSID PRIVIND EXPLOATĂRILE DE LA ROŞIA MONTANĂ ONG-urile îi cer premierului Dăncilă să intervină în procesul statului român cu Gabriel Resources

Ramona RaduCompanii / 2 martie 2018

Mai multe organizaţii non-guvernamentale solicită Guvernului să intervină în procesul deschis la ICSID între compania Gabriel Resources şi statul român, pentru ca procesul să fie unul transparent, deschis şi fără întârzieri suplimentare. Procesul înaintat de Gabriel Resources împotriva statului român are ca obiect soluţionarea dosarului de arbitraj internaţional referitor la aprobarea proiectului minier de la Roşia Montană

Guvern: UAT-urile pot contracta împrumuturi de până la 500 de milioane de lei din venituri din privatizare

Guvern: UAT-urile pot contracta împrumuturi de până la 500 de milioane de lei din venituri din privatizare

Companii / 2 martie 2018

Guvernul a aprobat, ieri, o ordonanţă de urgenţă prin care unităţile administrativ-teritoriale pot să solicite, în perioada 2018-2019, contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, în limita sumei de 500 de milioane de lei, cu tragerea împrumutului integral autorizat în anul 2019.

Ionel Dancă: "PNL se va opune desfiinţării Pilonului II de pensii"

Ionel Dancă: "PNL se va opune desfiinţării Pilonului II de pensii"

A.A.Companii / 2 martie 2018

Partidul Naţional Liberal (PNL) a transmis, ieri, că se va opune şi va folosi toate mijloacele legale pentru a opri desfiinţarea Pilonului II de pensii private obligatorii pe care o pregăteşte guvernarea condusă de Dragnea şi Tăriceanu, conform unui comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

Mărţişoare originale

Mărţişoare originale

Marius TiţaInvestiţii Personale / 2 martie 2018

Două bancuri seci ne bântuie actualitatea. Unul este vechiul cântecel "Vine, vine primăvara!", al doilea este zicerea, cam de mamă, în aceste zile, "Mărţişorul, vestitorul primăverii". Cele mai cunoscute mărţişoare sunt coşarii şi ghioceii, negru şi alb, un fel de ying şi yang al tradiţiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 2 martie 2018

MACRO NEWSLETTER 2 martie 2018

Internaţional / 2 martie 2018

Vânzările retail din Suedia şi-au temperat creşterea anuală şi în ianuarie 2018, până la 1,2%, de la 2,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare sub aşteptări, de 0,1%, după un declin de 1,1% în luna anterioară.

Daciana Sârbu cere la Bruxelles sprijin pentru apicultori

Daciana Sârbu cere la Bruxelles sprijin pentru apicultori

C.P.Companii / 2 martie 2018

Apicultorii ar trebui să beneficieze de un sprijin financiar mai consistent, iar fenomenul mierii contrafăcute, provenind din afara Uniunii Europene (UE), ar trebui combătut mult mai eficient, susţine eurodeputata Daciana Sârbu, într-un comunicat...

"Burberry" îşi schimbă directorul de creaţie

"Burberry" îşi schimbă directorul de creaţie

A.V.Internaţional / 2 martie 2018

Producătorul britanic de îmbrăcăminte de lux "Burberry Group" Plc a informat, ieri, că Riccardo Tisci va fi noul său director de creaţie, fostul designer al "Givenchy" înlocuindu-l în această funcţie pe Christopher Bailey.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo