Studiul de fezabilitate pentru modernizarea liniei ferate dintre Bucureşti şi aeroport, scos la licitaţie

A.S.
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 2 martie 2018

Studiul de fezabilitate pentru modernizarea liniei ferate dintre Bucureşti şi aeroport, scos la licitaţie

Compania CFR a scos la licitaţie studiul de fezabilitate necesar modernizării liniei de cale ferată Bucureşti Nord - Aeroportul Internaţional Henri Coandă, cu o valoare totală estimată a contractului de circa 2,701 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al companiei, tipul procedurii este licitaţie deschisă, iar sursa de finanţare pentru realizarea proiectului este asigurată din bugetul de stat şi din fonduri de coeziune, aferente cadrului financiar 2014 - 2020.

"Studiul de fezabilitate va prezenta cea mai bună variantă pentru legătura pe calea ferată între staţia Bucureşti Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în conformitate cu standardele impuse pentru Coridoarele Europene şi Coridoarele TEN-T, respectând totodată specificaţiile tehnice de interoperabilitate pe teritoriul României. Anunţul de participare la procedura licitaţie deschisă (...) şi documentaţia de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (...)", precizează compania.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 12 aprilie 2018.

Recent, Lucian Şova, ministrul transporturilor, a declarat: "Nu concep ca, până în 2020, la Campionatul European, să nu existe legătură pe cale ferată între Otopeni şi Bucureşti. Vom avea o legătură, alta decât rutieră, între Bucureşti şi Otopeni, înainte de anul 2020 şi înainte de campionatul european. Studiul de fezabilitate privind modernizarea şi extinderea liniei de cale ferată este pe SEAP şi vom parcurge procedurile legale. Pe de altă parte am cerut companiei de infrastructură să privească cu atenţie la posibilitatea ca totuşi, in extremis, să poată interveni cu resurse proprii în dezvoltarea şantierului şi atingerea acestui obiectiv".

În 2014, când a fost făcut raportul de evaluare a dosarelor de candidatură pentru găzduirea unor meciuri ale Campionatului European de fotbal din 2020, întocmit de UEFA, ţara noastră era informată că în următorii şase ani trebuie să rezolve legătura dintre Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi Bucureşti.

În 2016, când la Bucureşti a venit o delegaţie de la UEFA, primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a dat asigurări că nu vor exista probleme şi nici întârzieri în ceea ce priveşte lucrările de infrastructură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb