Fotbalul autohton revine la viaţă pe 12 iunie

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 4 iunie 2020

Fotbalul autohton se reia vineri 12 iunie, de la ora 20.00, cu meciul dintre CS Universitatea Craiova şi FC Botoşani. Anunţul a fost făcut de Liga Profesionistă de Fotbal, în sfârşit, după zeci de zile de discuţii.

Reluarea a fost posibilă după ce, începând cu data de 1 iunie, autorităţile au permis organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact), fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020. Legat de posibilele măsuri care trebuie luate în cazul apariţiei îmbolnăvirilor, FRF şi LPF vor decide pe linie sportivă, cu respectarea legii şi protocoalelor sanitare în vigoare, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe: "Se aplică toate legile şi toate protocoalele existente în această ţară, valabile, descrise în documentele normative care există în acest moment. Există proceduri medicale clar şi bine definite în acele documente, există anchetă epidemiologică care se face, există izolare, stabilirea contacţilor direcţi, toate acele măsuri care sunt descrise. Cât priveşte zona sportivă, sancţiuni, reprogramări de meciuri sau decizii privind clasamentul, acestea aparţin în exclusivitatea organizatorului de competiţii, LPF sau FRF. Este decizia lor, sunt regulamentele lor interne, ei stabilesc. Pe zona medicală, răspunderea e ca la oricare. Aceste măsuri, care chiar dacă par restrictive, nu fac altceva decât să securizeze competiţia şi sănătatea sportivilor care participă acolo".

Ieri a avut loc şi primul meci (amical) de la întreruperea competiţiilor. FC Voluntari a învins cu scorul de 2-0 pe FCSB. Atacantul macedonean Marko Simonovski şi mijlocaşul Mihai Căpăţână au marcat golurile, în repriza a doua. Partida a avut loc la baza de pregătire a FCSB din Berceni.

În campionatul Ligii I mai sunt de disputat 72 de meciuri, 24 din play-off şi 48 din play-out. Liga I este întreruptă de la 12 martie, când FRF a decis suspendarea tuturor competiţiilor fotbalistice, din cauza pandemiei de coronavirus. Clasamentul play-off-ului este următorul: CFR Cluj - 30 de puncte, FCSB - 26 de puncte, CSU Craiova - 26 de puncte, Astra Giurgiu - 24 de puncte, FC Botoşani - 24 de puncte şi Gaz Metan Mediaş - 23 de puncte. Clasamentul play-out-ului este următorul: FC Viitorul - 24 de puncte, Sepsi - 19 puncte, Hermannstadt - 17 puncte, Dinamo - 17 puncte, Poli Iaşi - 15 puncte, Academica Clinceni - 14 puncte, Chindia Târgovişte - 14 puncte şi FC Voluntari - 12 puncte.

Fotbalul se reia şi peste Dunăre, dar la fel ca în Ungaria, bulgari permit şi prezenţa spectatorilor în tribune. Campionatul primei ligi de fotbal din Bulgaria, întrerupt la mijlocul lunii martie de pandemia de coronavirus, se va relua, mâine, de la ora 18.45, cu meciul Lokomotiv Plovdiv - Etar, din etapa a XXV-a. Tot mâine, campioana Bulgariei, Ludogoreţ Razgrad, la care evoluează Claudiu Keşeru, Cosmin Moţi şi Dragoş Grigore, va juca, în deplasare, de la ora 21.00, cu Lokomotiv Sofia. Guvernul a decis iniţial să permită reluarea ligii fără spectatori, decizie care a stârnit numeroase critici. Peste zece fan-cluburi i-au trimis, luni, o scrisoare premierului Boiko Borissov, în care susţineau că pot fi organizate cu uşurinţă meciuri cu spectatori în tribune. În cele din urmă, Ministerul Sănătăţii a acceptat spectatori pe stadioane, dacă aceştia vor ocupa cel mult 30 la sută din capacitatea arenelor.

--------------------------

Programul etapei a III-a din play-out şi play-off

Vineri, 12 iunie

Ora 20.00: CS Universitatea Craiova - FC Botoşani;

Sâmbătă, 13 iunie

Ora 14.30: FC Voluntari - Academica Clinceni;

Ora 17.00: Sepsi OSK - FC Hermannstadt;

Ora 20.00: Astra Giurgiu - Gaz Metan Mediaş;

Duminică, 14 iunie

Ora 17.00: FC Viitorul - Politehnica Iaşi;

Ora 20.00: CFR Cluj - FCSB;

Luni, 15 iunie

Ora 20.00: Dinamo Bucureşti - Chindia Târgovişte.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb