Fotbalul nostru urcă pe culmile penibilului

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Sport / 15 iulie 2022

Fotbalul nostru urcă pe culmile penibilului

Fotbalul românesc s-a apucat de alpinism, escaladează toate culmile penibilului. Într-o singură lună, atât echipa naţională, cât şi campioana s-au făcut de râs. CFR Cluj, campioana ultimilor cinci ani, a reuşit în dubla cu Piunik Erevan să fixeze, cu exactitate, locul fotbalului autohton în lumea acestui sport, undeva la margine, unde nu mai ajungem să jucăm nici măcar cu echipele din Luxemburg.

S-a vorbit mult despre jucătorii autohtoni, dar e clar că nici străinii care populează Liga 1 nu dau pe afară de talent şi determinare. Marea problemă este însă legată de antrenori. Devine tot mai evident că nu avem o şcoală valoroasă de tehnicieni şi acest lucru se vede în cât de puţin exportăm antrenori în campionatele din Europa. Dan Petrescu, eroul negativ al acestei eliminări ruşinoase este un exemplu în acest sens. Tehnicianul cu cele mai multe "performanţe la hectar" din ultimul deceniu a dezamăgit din nou, arătându-şi şi el limitele. Declaraţiile lui dinaintea meciurilor, unde afirmă că toţi adversarii sunt foarte puternici, amuză, cele de după meciuri când duce discuţia la nivel de blesteme şi ghinion, întristează. Din nefericire acesta este nivelul.

După meciul cu Piunik Erevan, Dan Petrescu a declarat că el crede că este blestemat: "Sunt foarte trist în seara asta şi cred că şi băieţii sunt la fel! Sunt supărat pentru că dacă la 1-0 mă gândeam că se mai poate întâmpla ceva, când conduceam cu 2-1 şi cu penalti ratat de ei nu credeam că armenii vor reveni în joc. I-am ajutat şi noi, pentru că băieţii mei s-au retras prea devreme în apărare, dar rezultatul din seara asta dovedeşte că fotbalul e imprevizibil! Ziua de azi nu mi-a plăcut deloc, încă de dimineaţă, când am aflat că doi titulari s-au îmbolnăvit şi nu mai pot conta pe ei. Parcă s-au adunat prea multe, după Supercupă a venit şi meciul ăsta. Iar la loviturile de la 11 m parcă sunt blestemat! Nu am câştigat niciodată la penaltiuri!"

Nicio vorbă de fotbalul chinuit pe care îl practică echipa sa de ani de zile, de "minima rezistenţă" a unei victorii cu 1-0 de modul în care abordează orice discuţie publică.

Cel mai experimentat jucător al echipei, Ciprian Deac a vorbit şi el despre eliminare: "E supărare mare, nu realizez ce s-a întâmplat. Noi am hrănit adversarul, nu l-am omorât. Nu ne gândeam că puteam fi eliminaţi din primul tur. Era o sursă bună de venit, ne-am făcut planurile de trecem minim două tururi. Sunt supărat şi nu îi găsesc cuvintele. Eşecul e un duş foarte rece pentru noi şi toată lumea din club".

După această eliminare, CFR Cluj va evolua în turul doi preliminar din Conference League, cea de-a treia competiţie intercluburi ca importanţă din Europa. Clujenii se vor confrunta cu andorezii de la Inter Club d'Escaldes. Meciurile vor avea loc pe 21 şi 28 iulie. Fără îndoială, la conferinţa dinaintea primei partide, Dan Petrescu, dacă va rămâne antrenorul campioanei, va încerca să ne convingă de forţa formaţiei din Andorra.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Asta e adevarul ca nu mai avem tehnicieni valorosi,oameni care sa inteleaga problemele fotbalului romanesc actual si sa fie capabili sa le rezolve...Uitati-va si la "academia" lui Hagi -nici un jucator valoros dupa atatia ani de activitate... Ceva se intampla si nimeni nu intelege ce...

    1. Follow the money.

      Cati bani sunt disponibili pentru fotbal (investitori/sponsori/fani)? 

      Cati bani se atrag in fotbal? 

      Cat, cum si pe ce se cheltuie banii atrasi? 

      Cat se castiga si ce se face cu castigul?

      Aflarea raspunsului la fiecare intrebare presupune deschiderea a cate unei cutii a Pandorei (stiu ca e o singura cutie dar merge ca figura de stil :) ).  

      Nu e numai de bani, tinerii jucatori romani sunt timorati din familie (David Popovici e un caz fericit, dar ar trebui studiat de experti, cum de a putut evolua in mediul psihologic infect din Romania), au probleme psihogice care le impiedica performanta (cred despre ei ca sunt niste sclavi, asa li s-a bagat in cap, de parintii tampiti pe care ii au si de scoala).

    Burleanu, demisa! Demisa lui și a tuturor ghertoilor din fotbal este soluția. Sau demiterea, deși corb la corb nu-și scoate ochii. Sa destructureze cineva cuibul ala de maneliști incompetenți de la conducerea fotbalului românesc. Știu ca Dancu este unul dintre protectorii lui Burleanu dar cred ca se poate și in România un act de dreptate și onoare: demiterea ghertoiului Burleanu care a distrus fotbalul.

    1. Nu te mai duce dupa fente. La declaratii il injura toti pe Burleanu. La vot e unanimitate. Vezi ce zice ala de la 1.1 ca nu zice rau.

      clar din cauza lu' Burleanu e fotbalul pe butuci ... nu din cauza lu' Dragomir, Gigi, Mircea Sandu, Giovani, etc.

      Mai exact ar fi mafia securistă de la cluj.

      Au pârnăiat toți șmenarii din fotbal, dar care aveau legătură cu fotbalul, iar de la semifinala românească de UEFA din 2007 am ajuns acum să vedem echipa Securității eliminată din primul tur, adică insolvență și adio. 

      ce-ai vrea sa dea goluri dragomir , giovani , gigi etc ? vezi mai bine cine conduc cluburile , in cazul cfr un carnatar fara bani dar cu pretentia sa faca sute de milioane cum a vazut el la real, barca , etc dar fara sa bage babi ci sa bage smekeri alde dancu si altii . cu dancu in fotbal nu se fac calificari ci cu bani adevarati . nici cu burleanu si nici cu tata lui burleanu sau oricui nu se face performanta poti sa-l aduci si pe guardiola , banii fac performanta care aduc jucatori si formeaza jucatori pe masura . numai prostii cred ca daca aduci un antrenor si jucatori de valoare vor obtine ceva pe bani putini . punct .

      Am să-i enumăr eu pe "cei șapte magnifici" : mircica, mitica, badica, borcica, georgică, gigica și jenica. Unii dintre ei se lauda și acum la televizor cu isprăvile lor.

      Burleanu se poate lauda cu 0-111 la fotbal feminin, iar Dancu și Rus au reușit să distrugă coeficientul UEFA al Stelei prin furt și hartuire.

    Nu e numai de antrenori, nu avem jucatori cu intelect si cu pasiune reala pentru acest sport.

    Ca sa joci fotbal trebuie in primul rand sa-ti placa si mai apoi sa ai un minim de intelect sa-l poti juca cu cap, sa te apropii de poarta.

    La jucatorii romani nu avem nici una, nici alta.  

    si la fotbal se baga mosneagul tafnos cu cenzura

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb