ZIARUL BURSA

15 iulie 2022
Ediţia din 19.10.2024
Petrolul, înfricoşat de iminenţa crizei

Petrolul, înfricoşat de iminenţa crizei

A.V.Materii Prime / 15 iulie 2022

Dolarul a devenit activ-refugiu pentru investitori 

Preţul futures al petrolului a scăzut şi ieri, la bursele internaţionale, continuând tendinţa din ultimele două săptămâni, din cauza îngrijorărilor legate de o recesiune la nivel global, pe fondul inflaţiei tot mai mari.

Declinul a venit în pofida unei scăderi a exporturilor de ţiţei şi produse petroliere rafinate din Rusia (ca urmare a sancţiunilor occidentale) şi a perturbării aprovizionării din Libia.

Fotbalul nostru urcă pe culmile penibilului

Fotbalul nostru urcă pe culmile penibilului

OCTAVIAN DANSport / 15 iulie 2022

Fotbalul românesc s-a apucat de alpinism, escaladează toate culmile penibilului. Într-o singură lună, atât echipa naţională, cât şi campioana s-au făcut de râs.

"Rata de recenzare a populaţiei a ajuns la 83%"

TUDOREL ANDREI, PREŞEDINTELE INS: "Rata de recenzare a populaţiei a ajuns la 83%"

M.G.Miscellanea / 15 iulie 2022

Comisia pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor a prelungit perioada de recenzare până în 24 iulie 

Rata de recenzare a populaţiei României se situează la 83%, a anunţat, ieri, Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS). Acesta a mai precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, în medie, 250.000 de persoane participă la recensământ la nivelul unei zile, iar ca urmare a acestui interes ridicat Comisia centrală pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor din România a prelungit perioada de recenzare până în data de 24 iulie.

Războiul declanşat de Rusia va încetini economia europeană şi va stimula inflaţia

COMISIA EUROPEANĂ: Războiul declanşat de Rusia va încetini economia europeană şi va stimula inflaţia

M.G.Internaţional / 15 iulie 2022

Executivul comunitar a publicat estimările economice intermediare Îngrijorări în Germania că Rusia nu va mai reporni fluxul de gaze prin Nord Stream după 21 iulie, data finalizării unor lucrări de mententanţă începute săptămâna aceasta 

Războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei continuă să afecteze negativ economia Uniunii Europene (UE), orientând-o către o creştere mai redusă şi o inflaţie mai ridicată comparativ cu previziunile economice din primăvară, a anunţat, ieri, Comisia Europeană, care a publicat noi estimări economice privind dinamica economiilor europene.

Singurul monument din lume dedicat lui Victor Brauner

PLASAMENTE ALTERNATIVE Pictură şi carte

Marius TiţaInvestiţii Personale / 15 iulie 2022

Marius Tiţa

Am fi zis că bântuie vacanţa prin casele de licitaţie de artă de la noi, dar luna iulie este una plină. Acum, mai ales că libertatea este maximă, rar mai vezi câte o mască de protecţie sanitară, auzi veşti despre exacerbarea COVID-ului iar decidenţii au plecat în vacanţă.

Claudiu Creţu

CLAUDIU CREŢU, DIRECTORUL TERMOENERGETICA: "Vrem să facem câte 100 de angajări în fiecare lună ca să grăbim ritmul lucrărilor de reparaţie şi înlocuire de conducte"

M.G.Companii / 15 iulie 2022

Peste o treime (35%) dintre blocurile din Capitală nu au apă caldă ca urmare a lucrărilor care se fac la reţeaua de termoficare 

Compania municipală Termoenergetica Bucureşti doreşte să realizeze câte 100 de angajări în fiecare lună pentru a grăbi ritmul lucrărilor de reparaţie şi înlocuire de conducte pentru sistemul de termoficare din Capitală, a declarat, ieri, Claudiu Creţu, directorul companiei, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Probabil că vom avea inflaţie cu două cifre până la jumătatea anului viitor"

IONUŢ DUMITRU, ECONOMISTUL ŞEF AL RAIFFEISEN BANK: "Probabil că vom avea inflaţie cu două cifre până la jumătatea anului viitor"

ANDREI IACOMIMacroeconomie / 15 iulie 2022

"Ne aşteptăm ca dobânda de politică monetară să fie de 7%, la finalul anului" "În momentul de faţă, nu avem date care să ne spună foarte clar că vine o criză sau o recesiune"  

Vârful inflaţiei în ţara noastră va fi atins probabil în august sau septembrie, dar vom avea o inflaţie cu două cifre până la jumătatea anului viitor, a spus ieri Ionuţ Dumitru, economistul şef al Raiffeisen Bank, în cadrul unei conferinţe de presă.

Până la deflaţie e cale lungă şi trebuie s-o vrea şi Putin

OPINII Până la deflaţie e cale lungă şi trebuie s-o vrea şi Putin

CRISTIAN DOGARUMacroeconomie / 15 iulie 2022

Cu preţurile în galop mai peste tot în lume, apar şi voci care văd deflaţie în următoarea perioadă. Asta pentru că puterea de cumpărare va fi atât de afectată încât producătorii vor fi obligaţi să mai renunţe la pretenţii pentru a nu pune lacătul pe fabrici din cauza scăderii vânzărilor.

"Pensiile militare nu sunt pensii speciale"

LUCIAN BODE ŞI VASILE DÎNCU: "Pensiile militare nu sunt pensii speciale"

I.GHE.Politică / 15 iulie 2022

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat, ieri, că nu vrea ca în spatele carierei unor militari care beneficiază de pensie militară, să se ascundă cei care într-adevăr au pensii speciale în România, şi a menţionă că, deşi ministrului de Finanţe şi ministrului Muncii li s-a solicitat întocmirea unei analize privind veniturile mai mari decât cel al preşedintelui, membrii Guvernului nu au primit încă acest document, pentru a decide în consecinţă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Teama de recesiune se menţine în Europa

BURSELE LUMII Teama de recesiune se menţine în Europa

A.V.Internaţional / 15 iulie 2022

Bursele din Europa au scăzut ieri, pe fondul temerilor continue de recesiune. Comisia Europeană a avertizat că războiul Rusiei împotriva Ucrainei continuă să afecteze negativ economia UE, orientând-o către o creştere mai redusă şi o inflaţie mai...

Indicii fac un pas în spate

BVB Indicii fac un pas în spate

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 15 iulie 2022

Prime Transaction: "BET a scăzut sub pragul de 12.000 de puncte" 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în penultima sesiune de tranzacţionare a săptămânii, în ton cu declinul pieţelor europene.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo