FRANCESCO STARACE (ENEL): "Decarbonizarea infrastructurii globale de producţie de electricitate va reprezenta 50% din totalul investiţiilor planificate"

D.F.
Companii / 26 noiembrie 2019

"Decarbonizarea infrastructurii globale de producţie de electricitate va reprezenta 50% din totalul investiţiilor planificate"

Grupul Enel, care activează în 34 de ţări, pe 5 continente, a realizat un plan strategic al companiei pentru 2020-2022, care are ca proiecţie "decarbonizarea infrastructurii globale de producţie de electricitate, care va reprezenta 50% din totalul investiţiilor planificate, cu 14,4 miliarde de euro pentru implementarea accelerată a noilor capacităţi de energie regenerabilă şi substituirii progresive a producţiei de cărbune", arată un comunicat remis Redacţiei noastre.

Până în 2022, Grupul urmează să dezvolte noi capacităţi de generare a energiei regenerabile de 14,1 GW (+22% faţă de planul anterior) şi va reduce capacitatea instalată şi producţia în centralele pe cărbune cu 61%, respectiv cu 74% faţă de 2018. Ponderea energiilor regenerabile în capacitatea instalată totală urmează să atingă 60% în trei ani, determinând creşterea profitabilităţii infrastructurii de generare, precum şi creşterea producţiei fără CO2 până la 68% în 2022. Se estimează că investiţiile Enel în decarbonizare vor contribui cu 1,4 miliarde de euro la creşterea EBITDA a Grupului.

De asemenea, compania îşi propune ca până în 2022, profitul net să ajungă la suma de 6,1 miliarde de euro, după o creştere cumulată pe perioada 2019-2022 de 8,3% pe an, dar şi o creştere a dividendului minim pe acţiue.

Francesco Starace, CEO şi Director General al Enel, a declarat: "Sustenabilitatea în viziunea Enel devine, de asemenea, un factor cheie pentru strategia financiară. Enel, pe parcursul perioadei de plan şi ulterior, va profita din ce în ce mai mult de instrumente de finanţare sustenabilă, cum ar fi obligaţiunile legate de ODD, ale căror avantaje în materie de costuri faţă de instrumentele tradiţionale vor sprijini în continuare îmbunătăţirea indicatorilor de credit, care sunt deja la un nivel solid. Ponderea surselor sustenabile de finanţare, cum ar fi obligaţiunile legate de ODD, din datoria brută a Enel este aşteptată să crească până la cca. 43% în 2022 şi aproximativ 77% în 2030 de la aprox. 22% în prezent, susţinând o reducere accentuată a costului datoriei."

Enel va continua să plătească, pe întreaga perioadă a planului, cea mai mare sumă dintre cele două niveluri de referinţă - 70% din profitul net din activităţi curente al Grupului şi un Dividend Per Acţiune minim garantat (DPS), cu o rată anuală consolidată de creştere de 8,4% pentru DPS implicit şi 7,7% pentru DPS minim.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb