Apple trebuie să oprească vânzările modelului iPhone 12 în Franţa din cauza nivelurilor de radiaţii peste pragul admis, a declarat ministrul junior pentru economie digitală al Franţei, pentru ziarul Le Parisien, într-un interviu publicat marţi, transmite Reuters, citat de News.ro.
Autoritatea de supraveghere a radiaţiilor din Franţa, ANFR, a notificat Apple de decizia sa de a interzice vânzările de iPhone 12 după ce a efectuat teste care au arătat că Rata Specifică de Absorbţie (SAR) a smartphone-ului este puţin mai mare decât este permisă legal, a declarat Jean-Noel Barrot pentru ziar.
Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.
Barrot a spus că o actualizare de software ar fi suficientă pentru a remedia problemele de radiaţii legate de telefonul pe care compania americană îl vinde din 2020.
" Apple este aşteptată să răspundă în termen de două săptămâni", a spus el, adăugând: "Dacă nu reuşesc să facă acest lucru, sunt pregătit să comand o rechemare a tuturor iPhone-urilor 12 aflate în circulaţie. Regula este aceeaşi pentru toată lumea, inclusiv pentru giganţii digitali."
Uniunea Europeană a stabilit limite de siguranţă pentru valorile SAR legate de expunerea la telefoanele mobile, care ar putea creşte riscul unor forme de cancer, conform studiilor ştiinţifice.
Autoritatea de supraveghere franceză îşi va transmite acum constatările autorităţilor de reglementare din alte state membre ale UE.
"În termeni practici, această decizie ar putea avea un efect de bulgăre de zăpadă", a spus Barrot.
În 2020, Franţa a extins reglementările care impun comercianţilor cu amănuntul să afişeze valoarea radiaţiilor produselor pe ambalaje dincolo de telefoanele mobile, inclusiv tabletele şi alte dispozitive electronice.
1. Si doar francezii au o problema?
(mesaj trimis de RO în data de 13.09.2023, 09:48)
Inteleg ca in alte tari mai stricte ca Elvetia, Norvegia etc. sunt alte limite, mai generoase ? Sau respectivele tari nu au reusit sa masoare la fel de precis SAR-ul?
2. Si doar francezii au o problema?
(mesaj trimis de RO în data de 14.09.2023, 16:05)
Inteleg ca in alte tari mai stricte ca Elvetia, Norvegia etc. sunt alte limite, mai generoase ? Sau respectivele tari nu au reusit sa masoare la fel de precis SAR-ul?