FRANŢA: "Vestele Galbene", al zecelea weekend consecutiv de proteste

A.T.
Internaţional / 19 ianuarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Protestatarii din mişcarea Vestelor Galbene s-au adunat, astăzi, la Paris pentru al zecelea weekend consecutiv de proteste faţă de preşedintele francez Emmanuel Macron şi guvernul său, scrie Reuters.

Protestatarii se adună în apropierea Champs Elysees, pe esplanada din apropierea clădirii în care are sediul Adunarea Naţională (camera inferioară a parlamentului) şi lângă Turnul Eiffel, numărul lor fiind aşteptat să crească pe parcursul zilei, potrivit News.ro

Luni, pentru a încerca să liniştească protestatarii, preşedintele francez Emmanuel Macron a lansat "marea dezbatere naţională" de două luni în Franţa cu o scrisoare deschisă de 2.330 de cuvinte către întreaga ţară

Scrisoarea, publicată în ziarele franceze de luni, marcheaza începutul unei consultări naţionale în care cetăţenii sunt invitaţi să îşi ofere opiniile privind patru teme centrale: taxele, organizarea statului şi a administraţiei publice, tranziţia ecologică şi cetăţenia şi democraţia.

Preşedintele şi administraţia sa de centru au fost puşi sub o presiune intensă din noiembrie din cauza unei taxe ecologice asupra combustibilului, acest lucru dând naştere mişcării Vestelor Galbene. Deşi s-a renunţat la taxă, protestele au continuat pe fondul unor nemulţumiri mai largi privind guvernul.

În afara oraşelor, Vestele Galbene continuă să blocheze intersecţii prin proteste spontane prin care cer scăderea taxelor pentru alimente şi bunurile esenţiale şi creşterea puterii de cumpărare.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ..Pa' vremuri, adica prin anii 90' se mai striga si "Unitate-Unitate-Unitate"...k- la "securitate"..fosta....Si apropos de mult laudatul nostru "10-August-2018"..O ploaie de vara Scuuuurta-scuuurta-Scuurta-scu rt'..Un marunt protest ce nu se poate compara cu ceea ce se intimpla prin Franta,..si cica acolo ar fi fost si cei din diaspora, in special..Nuuuu, nici vorba de asa ceva, tot galerile noastre de fotbal si pleava venita de la periferii au fost vioara intii ce au animat masele cele inerte si amorfe....Un protest umflat si tot umflat constant si permanent cu pompa de catre cei la Realitatea in special in frunte cu R. Bogdan et "echipa"......Ca nu stiu ce, ca sau facut abuzuri peste abuzuri, ca ala sau aia nu sunt anchetati...s.a.m.d.....Se poate compara ceea ce a fost la 10-August cu ceea ce se petrece in Franta???....doar Mancatori de rahat,..si conform fisei postului_...

    1. Lunga vara, lunga iarna a protestelor din Romania a fost protestul cetatenilor impotriva infractorilor care au ajunsi sa ocupe institutiile tarii, care vor sa jefuiasca la liber tara. S-a uitat ca acest protest a fost pornit de vestita oribilitate OUG 13. Cine mai protesta daca nemernicii junsi la conducerea tarii si-ar fi vazut onest de treaba, adica de administrarea eficienta a tarii? In loc sa faca asta, nemernicii au trintit OUG 13. Asa stind lucrurile, era normal sa porneasca marele protest. Ca doar n-om "mai purta osânda ca vita de la plug"! Cine mai crede asta, cine mai crede ca romanii vor suporta conducerea infractorilor se inseala amarnic.

      Marele protest din 10 august, a fost un protest al oamenilor pasnici, ca toate celelalte. Infractorii de la conducerea tarii au organizat violentele, ca sa dea o lectie protestatarilor, sa domoleasca protestele. Si- au dat-o! Au gazat parinti cu copii mici, barbati si femei, tineri si batrini, pasnici. Toata tara a privit inmarmurita ce sunt in stare sa faca nemernicii astia. 

      Lumea se intreaba cum este posibil sa apara comentarii care apara in cel mai stupid mod pozitia infractorilor, ca cel anterior. Raspunsul este simplu, pentru acoperirea acestor activitati sinistre s-au pus in miscare enorme sume de bani, fara a mai lua in considerare ca in marea ei majoritate este patronata de infractori. Spune ceva, cuiva, numele Voiculescu, Ghita...?

      Protestele generalizate sunt singura solutie sanatoasa pentru ca infractorii sa nu mai ajunga la conducerea statului, pentru ca avalansa dezastruoasa care ameninta tara sa fie stopata.  

    Pribeagule esti mana dreapta a lui Basescu?De ce sunt tratati diferentiat Ghita,Voiculescu etc fata de Basescu,Iohanis etc.care sunt in categoria distrugatorilor si protejarii escrocilor?Trebuie protestat cand sunt derapaje ale guvernantilor dar fara minciuni si vorbe sforaitoare ,aparand niste oameni de doi bani.

    1. Iata ce scriam prin 2017:

      "Stie Lumea intreaga ca in perioada postdecembrista tara intreaga a fost supusa unui jaf inimaginabil, urmare a caruia au ajuns saracii Europei in una dintre cele mai bogate tari ale Europei. Si jaful continua. 

      Stie Lumea intreaga ca s-a incercat ca acestui jaf sa i se puna capat. In acest scop, sub indrumarea directa a structurilor UE si a aliatului stategic SUA, coruptia a fost declarata amenintare la adresa securitatii nationale, iar structurile de forta ale statului roman (Justitia, cu toate structurile sale, Internele si SRI) au colaborat pe baze legale. Justitia a scapat pe moment din laba porcilor care jefuiau tara. 

      Nenorocirea a fost ca Basescu cel Ticalos a supus aceste structuri si le-a folosit in scopuri personale, ticaloase. Justitia a ajuns din lac in put. Ca urmare, structurile de forta au facut si multe prostii si acum a venit nota de plata. Situatie absolut normala, doar ca trebuie sa plateasca cei care au facut prostii. Profitind de situatie, porcii care jefuiesc tara cauta a junga din nou stapinii Justitiei.

      Deci, structurile de forta ale statului trebuie scapate/curatate de cei care au facut porcarii in slujba unuia sau altuia, nu distruse sau castrate. La fel trebuie sa se intimple si cu "clasa politica". Daca Dragnea, Tariceanu, Orban si turmele lor erau bagati la cotet, nu lasati sa zburde liberi pe cimpiile infloritoare ale patriei, scena politica si tara ar fi cu mult mai curate... Si am avea ceva sperante de mai bine." 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb