Fraţii Pavăl fac ofertă de preluare a "Cemacon", prin PIF Industrial

A.A
Companii / 15 februarie 2018

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, ieri, oferta publică de preluare obligatorie a "Cemacon" (CEON), iniţiată de PIF Industrial, companie care acţionează concertat cu Dedeman.

Astfel, PIF Industrial, deţinută de proprietarii Dedeman, fraţii Pavăl, intenţionează să achiziţioneze 55,5% din producătorul de cărămizi "Cemacon" (63,27 milioane de acţiuni), la preţul de 0,55 lei/unitate, în perioada 22 februarie - 14 martie.

La finalul anului trecut, "Dedeman" a achiziţonat un pachet de 11,8% din "Cemacon", pentru 7,38 milioane de lei, de la Consultanţa Andrei&Andrei SRL. Anterior, Dedeman deţinea concertat 33% din companie, iar CIT Resources, aproximativ 30%, în timp ce fondul Business Capital For Romania-Opportunity Fund Cooperatief controla un pachet de 33%, conform datelor BVB.

Potrivit legii pieţei de capital, "o persoană care, urmare a achiziţiilor sale sau ale persoanelor cu care acţionează în mod concertat, deţine mai mult de 33% din drepturile de vot asupra unei societăţi comerciale este obligată să lanseze o ofertă publică adresată tuturor deţinătorilor de valori mobiliare şi având ca obiect toate deţinerile acestora cât mai curând posibil, dar nu mai târziu de 2 luni de la momentul atingerii respectivei deţineri".

În noiembrie 2013, "Cemacon", acţionarii săi majoritari şi Banca Comercială Română au semnat un acord de principiu privind restructurarea pachetului de credite de aproximativ 30 milioane de euro. La finalul lui 2013, banca a cesionat 12 milioane de euro din creditul societăţii către Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief U.A. (BOF), cu sediul în Olanda, fond la care banca avea o participaţie de 83,33%, care ulterior a fost transferată către Erste Bank, restul fiind în posesia omului de afaceri Florin Pogonaru.

În iulie 2015, fondul Business Capital for Romania Opportunity Fund a intrat în acţionariatul producătorului de cărămizi "Cemacon", după ce şi-a convertit în titluri creanţa de 12 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb