FRONTEX: Creşterea numărului de migranţi ilegali prinşi în România e un fenomen ce necesită atenţie

Andrei Stan
Miscellanea / 29 iunie 2017

Migranţi depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Vărşand (Sursa foto: Poliţia de Frontieră)

Migranţi depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Vărşand (Sursa foto: Poliţia de Frontieră)

Creşterea numărului de migranţi ilegali interceptaţi pe teritoriul României este un fenomen care necesită atenţie, a avertizat purtătoarea de cuvânt a agenţiei europene pentru apărarea graniţelor Frontex într-o declaraţie pentru News.ro.

"Nu aş vorbi de un curent, este puţin cam devreme, dar suntem la curent cu incidentele care au loc. Nu putem vorbi de o tendinţă, dar este nevoie de atenţie", a subliniat purtătoarea de cuvânt a Frontex, Ewa Moncure.

Numărul migranţilor ilegali prinşi în timp ce încercau să treacă fraudulos vămile din Arad şi Bihor s-a triplat în primele cinci luni ale acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, cei mai mulţi fiind irakieni, potrivit unei statistici prezentate ieri de către şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, chestorul de poliţie Marin Bondar.

Marin Bondar a precizat că anul trecut Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a identificat în primele cinci luni un număr de 240 de persoane care au încercat să treacă fraudulos frontiera, în timp ce în primele cinci luni din 2017 numărul acestora a ajuns la 716 persoane.

Oficialul a explicat: "Migranţii care se află în Grecia încearcă să plece în alte părţi şi caută diferite rute. Una dintre ele a fost Serbia, către Ungaria. În prezent este mai greu să treacă în Republica Macedonia, dar dacă reuşesc, încearcă să meargă pe diverse căi. Cei care ajung în Grecia mai pot încerca prin Bulgaria şi România".

În perioada ianuarie - aprilie 2017, Frontex a ajutat la salvarea a aproape 8.000 de persoane în mările Mediterana şi Egee.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Problema nu este numai cati ajung sa incerce sa treaca spre Europa de vest,ci cum intra la noi. Din ce in ce mai multi delicventi din România se iimplica sa îi treaca granița in Romania. Cred ca sunt deja retele infractionale care au experienta vastă in domeniu.Iar unele profita de asemanarea migrantilor cu anumiti cetateni cu acte romanesti pentru a-i disimula in orasele mari unde numărul acestora a crescut exponențial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb