Frontiera dintre Venezuela şi Columbia va fi închisă noaptea pentru a lupta împotriva contrabandei

E.D.
Internaţional / 10 august 2014

Venezuela a anunţat ieri că va închide cu începere de mâine graniţa sa cu Columbia, pe timpul nopţii, pentru a lupta împotriva contrabandei ce loveşte economia acestei ţări unde se vinde cea mai ieftină benzină din lume, scrie AFP.

"Închiderea programată a graniţei cu Columbia" va avea loc între orele 22.00 (02.30 GMT) şi 05.00 (09.30 GMT) şi va urmări "consolidarea politicilor suverane cu scopul de a lupta împotriva contrabandei care transportă produse din Venezuela în Columbia", a informat agenţia oficială AVN.

Potrivit guvernului de la Caracas, închiderea frontierei a fost decisă de preşedinţii celor două ţări, Nicolas Maduro (Venezuela) şi Juan Manuel Santos (Columbia), la întâlnirea lor care a avut loc pe 1 august la Cartagena, în Columbia, axată pe tema contrabandei.

Cu acest prilej, cei doi lideri au ajuns la un acord privind demararea acţiunilor pentru lupta împotriva acestui flagel şi înfiinţarea unor centre comune de comandament şi control la frontieră.

"Închiderea se referă la întreaga lungime a graniţelor, cei 2.200 de kilometri de frontieră dintre Venezuela şi Columbia", a precizat responsabilul militar al operaţiunii, Vladimir Padrino Lopez, măsură ce va fi însoţită de un control sporit la centrele de distribuţie a alimentelor, în special la cele situate în zona de graniţă.

De la începutul anului, au fost confiscate aproape 40 de milioane de litri de benzină şi 21.000 de tone de alimente provenind din contrabandă, a adăugat el.

Venezuela, care dispune de cele mai mari rezerve de petrol din lume, oferă benzina cea mai ieftină de pe glob. Plinul unui rezervor costă, de exemplu, mai puţin decât o sticlă de apă, motiv pentru care contrabanda este extrem de activă spre Columbia unde litrul de benzină se vinde cu 1.18 dolari.

Produsele de bază, al căror preţ este stabilit de stat în Venezuela şi poate fi de zece ori mai mic decât în Columbia, fac, de asemenea, obiectul traficului peste graniţă.

Potrivit guvernului de la Caracas, contrabanda la frontieră scoate din ţară 40% din produsele de bază şi 100.000 de barili pe zi, ocazionând pierderi anuale de 3,65 miliarde de dolari.

La rândul său, economia columbiană are de suferit de pe urma acestui trafic, din cauza concurenţei neloiale a produselor venezuelene pe piaţa internă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb