Frunzăverde: Decizia de excludere a lui Bian din PDL va fi luată de Consiliul Naţional de Coordonare

Ziarul BURSA #Politică / 18 octombrie 2011

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a precizat, ieri, că decizia de excludere a lui Silviu Bian din partid, aşa cum a propus BPN, urmează să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare, care se va reuni în câteva săptămâni.

Frunzăverde a declarat că Biroul Permanent Naţional a propus excluderea din PDL a lui Silviu Bian, care în aceast moment este suspendat din partid.

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde declarase, ieri, înaintea şedinţei BPN, că, potrivit Statutului PDL, vicepreşedintele PDL Alba, Silviu Bian, este considerat suspendat automat din partid. "În mod normal, el devine imediat automat suspendat din partid", a precizat Sorin Frunzăverde.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a precizat că vicepreşedintele PDL Alba, Silviu Bian, ar trebui exclus din partid, arătând că este o mare fustrare la nivelul oamenilor din PDL, care muncesc şi îşi fac treaba corect şi au de suferit din cauza unor colegi precum Bian.

Premierul Emil Boc l-a demis pe Silviu Bian din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Secretarul de stat Silviu Bian, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, Tribunalul Bucureşti admiţând, duminică, propunerea procurorilor anticorupţie, care îl acuză pe demnitar de luare de mită. DNA a precizat: "În data de 17 septembrie 2011, inculpatul Bian Silviu, în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, a primit suma de 22.000 euro şi 19.000 lei de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM. Banii au fost pretinşi de către inculpatul Bian Silviu pentru ca, în calitate de ordonator principal de credite, să vireze 25% din costul proiectelor finanţate din fonduri ale Uniunii Europene şi destinate dezvoltării resurselor umane, reprezentând cofinanţarea acestora din fonduri proprii, în vederea bunei derulări a activităţii în cadrul proiectelor. De asemenea, această sumă, primită cu titlu de mită printr-un intermediar, reprezintă o parte din salariile funcţionarilor respectivi pe luna august 2011".

În mod similar, la data de 15 octombrie 2011, în acelaşi scop ca cel menţionat, inculpatul Bian Silviu a primit de la aceiaşi funcţionari, prin intermediar, suma de 82.000 lei, reprezentând o parte din retribuţiile aferente lunii septembrie 2011, potrivit sursei citate. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, Bian fiind reţinut sâmbătă, pentru 24 de ore, apoi arestat.

Ponta: Sistemul clientelar mafiot al PDL suge din România toate resursele

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, că "sistemul clientelar şi mafiot" al PDL suge din România toate resursele, promovările din PDL arătând acest lucru.

Ponta a spus că arestarea şefului ANOFM, Silviu Bian, precum şi a şefei ITM Timiş, Cornelia Corescu (n.r. trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi instigare la fals), arată că "PDL are un sistem de impozitare ilegală a tuturor activităţilor".

El a susţinut că în PDL s-ar practica sistemul "biruri pentru partid".

"Promovările din PDL, cu un senator corupt fost avocat al lui Vântu, şef la comisia juridică, cu un fost ministru cercetat pentru fraudă, domnul Botiş, şef la comisia de muncă şi cu domnul Falcă, reprezentantiv pentru baronii trimişi în judecată, şef la comisia de administraţie, arată că este un sistem mafiot al PDL, care împiedică România să aibă cea mai mică şansă de ieşire din criză", a declarat Ponta.

El a formulat critici şi la adresa europarlamentarilor PDL Monica Macovei şi Cristian Preda. "Un sistem cu avocaţi murdari, care încearcă să spună că totul e bine, cum fac doamna Macovei şi domnul Cristian Preda, bine plătiţi cu mii de euro de la Bruxelles să spună că nu există corupţie în PDL. Doamna Macovei spunea că în zece zile corupţia din PDL va dispărea. Probabil că doamna Macovei are aceeaşi unitate de timp ca domnul Băsescu, acesta spunea că demisionează în cinci minute, doamna Macovei spunea că în zece zile corupţia dispare şi au trecut deja paisprezece", a declarat Ponta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb